Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zrenjanin
  • 20.03.2018. 20:15

Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije u Zrenjaninu

Prvi Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije biće održan u Zrenjaninu.

  • 163
  • 6
  • 0

Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije po prvi put će biti održan u Zrenjaninu, pod sloganom "Da domaće vredi više".  Centralni tematski skup biće "Razvoj organske proizvodnje u Srbiji". Osim brojnih naučno stručnih predavanja, izlagači će predstaviti sopstvene poljoprivredne programe i projekte, proizvode i artikle, a biće održane promocije i degustacije prehrambenih proizvoda, uz celodnevni kulturno umetnički program.

"Ideja je da okupimo što više ljudi iz nauke i struke, koji mogu da pomognu zaustavljanju propadanja sela u demografskom, ekononomskom i socijalnom smislu, čemu smo danas svedoci. Smatram da je to moguće samo jačanjem udruživanja poljoprivrednika i osavremenjavanjem poljoprivredne proizvodnje, u čemu proizvodnja organske hrane ima velik značaj", rekao je jedan od organizatora Božidar Drinić.

Prisustvo na Sajmu potvrdili su predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, organizacija, klastera, udruženja, obrazovnih ustanova, agro privrednici i novinari. Na Sajmu se očekuje prisustvo preko 2.000 učesnika iz više od stotinu opština, zemljoradničkih zadruga, proizvodno-privrednih udruženja, asocijacija, klastera i organizacija. 
 
Sajam će biti održan pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije - Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti, od 22.03. do 24.03., od 10 do 19 sati u sajamskim halama Medison i Kristalna dvorana. Ulaz je besplatan. 


Tagovi

Sajam Zrenjanin Božidar Drinić Organska proizvodnja Zadrugarstvo Mladi domaćini


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.