Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 31.05.2021. 10:00
  • Šumadijski okrug, Topola

Sedmi Festival šumadijskih vina drugog vikenda juna

Zahvaljujući sadržaju festivala, reakcijama posetilaca, ali i ambicijama samih vinara udruženih u Udruženje vinara Šumadije, ova manifestacija je postala tradicionalna.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 129
  • 11
  • 0

Udruženje vinara Šumadije organizuje 7. Festival šumadijskih vina 12. i 13. juna, objavljeno je na stranici Saveza vinara i vinogradara Srbije.

Zahvaljujući sadržaju festivala, reakcijama posetilaca, ali i ambicijama samih vinara udruženih u Udruženje vinara Šumadije, ova manifestacija je postala tradicionalna. Svake godine u isto vreme, drugog vikenda u junu, u ambijentu Kraljevske vinarije podno Oplenca, Festival šumadijskih vina gostima pruža veoma bogat kulturno-umetnički progam sa mnoštvom raznovrsnog sadržaja.

Naročito se izdvaja izložba likovnih radova pod nazivom "Umetnost i vino" koja svake godine pobere najbolje moguće kritike. Osim izložbe i degustacije najboljih šumadijskih vina, program obuhvata i stalnu postavku Muzeja vina i vinogradarstva u sklopu Kraljevske vinarije, književno-scenske nastupe umetnika… U muzičkom delu festivala nastupaju poznata imena srpske i svetske muzičke scene.

Festival šumadijskih vina u Kraljevoj vinariji

Festival počinje u subotu 12. juna sa svečanim otvaranjem izložbe likovnih radova u 15h u Vinogradarevoj kući na Oplencu, a završava u 19h koncertom Džez kvarteta. U nedelju 13. juna Dan je otvorenih vrata šumadijskih vinarija počevši od 11h.

U cilju promocije kvaliteta vina koja se danas proizvode u Šumadiji, Udruženje vinara Šumadije je sredinom juna 2014. godine organizovalo Prvi festival šumadijskih vina. To je bio jedini sajam u regionu na kome se izlažu vina samo jedne regije.


Tagovi

Festival šumadijskih vina Vina Šumadije Vinari Savez vinara i vinogradara Srbije Oplenac


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.