Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruženje veterinara
  • 13.11.2018. 15:30

Simpozijum veterinara okupio više od 400 učesnika

"Doedukacija diplomiranih veterinara je kontinuiran proces sa jasnim ciljem pružanja najkvalitetnije i najsavremenije usluge poljoprivrednim gazdinstvima", rekao je Bojan Blond, predsednik Udruženja veterinara velike prakse.

Foto: Bigstock / Goodluz
  • 90
  • 3
  • 0

Simpozijum sa Međunarodnim učešćem, čiji je organizator Udruženje veterinara velike prakse Srbije, a uz podršku velikog broja kompanija, održan je po treći put u Srbiji i okupio je više od 400 učesnika u cilju podsticanja strukovne diskusije u oblasti zdravstvene zaštite i reprodukcije papkara (u koje spadaju goveda, svinje, ovce i koze).

"Doedukacija diplomiranih veterinara je kontinuiran proces sa jasnim ciljem pružanja najkvalitetnije i najsavremenije usluge poljoprivrednim gazdinstvima. Niski proizvodni rezultati poljoprivrednih gazdinstava, uzrokovani različitim činiocima, neminovno dovode do smanjenja stočnog fonda, čime se direktno ugrožava egzistencija, kako vlasnika životinja, tako i svih subjekata uključenih u stočarsku proizvodnju. Naša misija je da formiramo održivu stočarsku proizvodnju na farmama, kroz edukaciju stručne javnosti, a u cilju stvaranja boljih proizvodnih rezultata, reproduktivnih parametara, smanjenja izlučenja životinja, manjih utrošaka hrane po jedinici proizvoda, baveći se uzrokom problema na farmama, a ne posledicama", istakao je dr vet. med spec Bojan Blond, predsednik Udruženja veterinara velike prakse.

Međunarodni simpozijum je ove godine održan 9. i 10. novembra, u cilju doedukacije i razmene stručnog mišljenja, a o njegovom značaju govori činjenica da su pozivu za učešće odazvali veterinari iz Irske, Španije, Poljske, Mađarske, Grčke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine kao i veliki broj veterinarskih subjekata iz Srbije.

Udruženje veterinara velike prakse Srbije, kontinuirano radi na integraciji međunarodnih i domaćih veterinara i do sada je organizovalo 24 regionalna seminara širom Srbije i tri međunarodna Simpozijuma, s obzirom na to da se stočarstvo smatra jednom od osnovnih grana poljoprivrede.

Saopštenje Udruženja veterinara velike prakse Srbije


Tagovi

Simpozijum Veterinari Bojan Blond Udruženje veterinara velike prakse Srbije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!