Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajamska manifestacija
  • 12.08.2023. 15:00

SITEVI 2023 - vodeći sajam iz vinogradarstva i vinarstva

Jedinstven događaj koji u Francuskoj okuplja najbolje iz oblasti vinogradarstva, vinarstva, voćarstva i maslinarstva.

Foto: FB/SITEVI
  • 101
  • 86
  • 0

Vodeći međunarodni sajam industrije grožđa, vina, voća i maslina SITEVI 2023 održava se u centru Monpeljea u Francuskoj od 28. do 30. novembra 2023. godine. Svoje učešće je potvrdilo oko 57.000 posetilaca iz oblasti trgovine. Sajam uživa veliku popularnost među ljubiteljima vinogradarstva, vina, voćarstva i maslinarstva, profesionalcima i entuzijastima.

Nije čudno što se baš u ovoj zemlji održava, jer se svako peto poljoprivredno gazdinstvo bavi vinogradarstvom, ima ih 85.000. Trenutno postoji 47.269 vinarija sa ukupnom proizvodnjom od 218.182 evra. Na vinograde otpada tri odsto francuske poljoprivredne površine, dok vino predstavlja 15 odsto poljoprivredne proizvodnje po vrednosti.

Jedinstven događaj

Manifestacija nudi pristup najnovijim otkrićima u opremi za vinogradarstvo, vino, voćarstvo i maslinarstvo. Jedinstveno je mesto koje omogućava saradnju između učesnika i trgovaca. Ove godine će biti prisutno i 200 novih izlagača, a ukupno će ih biti skoro 1.000, oko 23 odsto iz inostranstva. Učestvovaće i predstavnici sektora zaštite bilja i novih tehnologija.

Sve na jednom mestu

Na događaju će biti zastupljene tri glavne teme, svaka u svojoj tematskoj oblasti. U delu vinograd i vina biće predstavljene mašine za berbu grožđa, enologija (vinarstvo), rasadnici vinove loze, punjenje i flaširanje. U sektoru voća i masline biće predstavljena specifična oprema za uzgoj voća i povrća, specifična oprema za uzgoj maslina, rasadnici voća i povrća, rasadnici maslina.

U zajedničkom nastupu biće predstavljeni traktori, mašine za obradu, prskalice, delovi i komponente, zaštita bilja, đubriva, navodnjavanje, kalemljenje i vezivanje, pakovanje, rukovanje ruralnim i šumskim područjima, obnovljivi izvori energije, savetodavni centri za proizvođače, usluge.

Bogat prateći program obuhvata i dodelu SITEVI "Innovation Awards, Start-up Village", "Job Dating" platformu i mnoge druge. Posetiocima će ponuditi raznovrsna specijalna degustaciona područja.


Tagovi

Francuska Sajam Vinogradarstvo Vinarstvo Maslinarstvo SITEVI 2023 Voćarstvo


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.