Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slow Food Convivium
  • 28.09.2018. 15:00

Slow Food Convivium Velika Plana zapažen na sajmu u Italiji

Slow Food Conviviuma Velika Plana, podržani od strane Opštine Velika Plana i Superior DOO, predstavili su svoje proizvode: Superior seme paprike i paradajza, plodove paprike i paradajza, kao i ajvar, napravljen isključivo od paprika koje su pečene na plotni šporeta na drva.

Foto: Slow Food Conviviuma Velika Plana
  • 317
  • 14
  • 0

Članovi Slow Food Conviviuma Velika Plana učestvovali su u okviru delegacije Srbije na međunarodnom sajmu posvećenom ukusnoj, čistoj i poštenoj hrani "Terra Madre Salone del Gusto" u Italiji.  Ukupno 7.000 Slow Food delegate iz 150 zemalja sveta iskazalo je posvećenost za promenu globalnog poljoprivrednog i prehrambenog sistema, prikazujući rad u svojim zajednicma. Lansirana je globalna kampanja podizanja svesti o hrani i klimatskim promenama. 

Slow Food Convivium Velika Plana je lokalna jedinica međunarodne organizacicije Slow Food. Članovi se bave poljoprivredom "na malo" i održivom proizvodnjom kvalitetnih prehrambenih proizvoda.

Slow Food Conviviuma Velika Plana, podržani od strane Opštine Velika Plana i Superior DOO, predstavili su svoje proizvode: Superior seme paprike i paradajza, plodove paprike i paradajza, kao i ajvar, napravljen isključivo od paprika koje su pečene na plotni šporeta na drva. Predstavnici su učestvovali na skupu posvećenom Balkanu, na kom je postavljeno nekoliko specifičnih ciljeva za Slow Food zajednice na Balkanu za naredne dve godine. Velika Plana je takođe dobila pozivnicu da učestvuje na Slow Food gastronomskom sajmu u Štutgartu 2019. godine, kao i da ostvari saradnju i razmenu sa Slow Food Conviviumom sa grčkog ostrva Ikaria.

Sledeći "Slow Food Terra Madre Salone del Gusto" zakazan je za 2020. godinu.

Kako je bilo na sajmu, pogledajte u videu:


Povezana biljna vrsta

Paprika

Paprika

Engleski naziv: Sweet pepper | Latinski naziv: Capsicum annuum L.

Paprika je cenjena zbog visokog sadržaja vitamina (posebno C), zatim šećera, belančevina, mineralnih soli i dr. Koristi se tokom cele godine, u svežem stanju, i u prerađenom... Više [+]

Tagovi

Slow Food Conviviuma Velika Plana Terra Madre Salone del Gusto Superior Paprika Parajaz Ajvar Italija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.