Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 12.05.2015. 12:00

Španija lider u oblasti poljoprivrede

Španija danas predstavlja šestu poljoprivredno prehrambenu industriju Evropske unije sa proizvodnjom od gotovo 92 milijarde evra, od čega četvrtinu izvozi.

Foto: freedigitalphotos.com
  • 217
  • 6
  • 0

Ekonomsko i trgovinsko odeljenje Ambasade Španije i španski Institut za spoljnu trgovinu organizovali su na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu Dane španske privrede u Srbiji.

Svoju zemlju su predstavili kao lidera u oblasti poljoprivrede i agromehanizacije, a zanimljivo je to što je transformacija i modernizacija u Španiji počela 70-tih godina.

"Ima mnogo mogućnosti za saradnju sa Srbijom jer je vaša ekonomija sada slična onoj koju je Španija imala pre ulaska u Evropsku uniju", rekao je šef ekonomskog i trgovinskog odeljenja Ambasade Španije, Ajtor Mate. On je dodao da ima mnogo potencijala, ali je potrebna modernizacija proizvodnje.

Španija danas predstavlja šestu poljoprivredno prehrambenu industriju Evropske unije sa proizvodnjom od gotovo 92 milijarde evra, od čega četvrtinu izvozi.

Na Danima španske privrede u Srbiji, na 82.međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavile su se tri velike firme koje se bave dizajnom staklenika i plastenika, poljoprivrednim navodnjavanjem i sertifikatima, odnosno uvođenjem standarda.

Foto: freedigitalphotos.com


Tagovi

Srbija Španija Staklenici Plastenici Navodnjavanje Ajtor Mate Poljoprivredna proizvodnja Dani španske privrede Evropska unija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]