Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Manifestacija
 • 11.10.2022. 09:00
 • Sremski okrug, Vojvodina, Šid

Srem Klob Kob Fest - 29. oktobra u Šidu

Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko-turističko-privredna manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.

Foto: Depositphoto/pitrs10
 • 254
 • 18
 • 0

U Šidu će 29. oktobra u Slovačkom Parku biti organizovana manifestacija "Srem Klob Kob Fest". Sa ovim gastronomskim praznikom se ujedno slavi i 25. godina udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid

Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko-turističko-privredna manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija. Događaj je međunarodnog karaktera na kojoj uzimaju učešće Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija, Makedonija i Srbija.

Celodnevni program:

 • 12:00 - Svečano otvaranje manifestacije;
 • 12:30 - Takmičenje u brzoj obradi mesa;
 • 13:00 - Takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice;
 • 17:00 - Proglašenje pobednika;
 • 18:00 - Koncert Zvonka Bogdana.

Za takmičenje u pravljenju sveže kobasice ekipa mora da sačinjava tri ili više članova. Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobaica je četiri sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 do 20 centimetara, a komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto. Kotizacija iznosi 5.000 dinara.

Pored takmičarskog dela, biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično. a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure.

Izlagačima je obezbeđena tenda tri puta tri metra i sto, a cena po štandu iznosi 3.000 dinara.

Manifestaciju organizuje Udruženje "Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid" uz podrušku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.

Prijava

Za učešće na manifestaciji, prijaviti se na sledeće telefone ili putem linka:


Tagovi

Srem Klob Kob Fest Sremska svinjokolja Kobasicijada Šid Takmičenje Obrada mesa Pravljenje sremske kobasice Zvonko Bogdan


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P