Pretraživanje tekstova
U okviru manifestacije održava takmičenje, odnosno javno ocenjivanje suvih fermentisanih kobasica.
Drugi vikend u februaru je rezervisan za kobasice. U Šidu će se 10. februara u Slovačkom domu održati "Sremska kobasicijada", stoji na sajtu Turističke organizacije Srbije.
U okviru manifestacije održava takmičenje, odnosno javno ocenjivanje suvih fermentisanih kobasica.
Suve kobasice (jedan par) mogu se predati u Slovačkom domu u Šidu od srede, 7. februara, do petka, 9. februara, od 16 do 22 časa, i u subotu, 10. februara, od devet do 12 časova.
Svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da donesu lično uzorak suve sremske kobasice mogu poslati brzom poštom (postexpress) na adresu UG "Sremska Svinjokolja i Kobasicijada" Šid, Svetog Save 76, 22240 Šid, kontakt: 060 099 28 80 (od srede 7.2. do petka 09.2.).
Prilikom slanja potrebno je da navedete sledeće podatke: Ime i prezime, Adresa, Mesto, Kontakt telefon.
U večernjim satima 10. februara od 19h, biće organizovana svečana večera uz muziku uživo, u Velikoj Sali Slovačkog doma sa proglašenjem pobednika i dodelom nagrada.
Šid jednim delom pripada takozvanom "vinskom Sremu" sa poznatim proizvođačima vina, a jednim delom pripada i takozvanom "svinjskom Sremu" u kojem je razvijeno svinjogojstvo.
Prva Kobasicijada organizovana je 1996. godine, a učesnici su se takmičili u disciplini "najbolja suva sremska kobasica".
Tročlani žiri u sastavu Milorad Popović, Lazar Bošnjaković i Rastislav Struhar javno ocenjuje ukus, miris i izgled suvih domaćih sremskih kobasica, stoji na sajtu organizatora.
Sve ostale informacije možete dobiti na telefon: 063 721 39 76 - Miroslav Kukučka
Tagovi
Sremska kobasicijada Šid Suve fermentisane kobasice Svinjski Srem Najbolja suva kobasica
Autor
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Marina Stefanović iz Zaječara, jedna je od retkih koja uzgaja aroniju u istočnoj Srbiji i pravi od nje matični sok, slatko i džem. Ne propušta nijedan sajam hrane, a o tome kako je počela da se bavi ovim poslom pročitajte uskoro na Agroklub... Više [+]
Marina Stefanović iz Zaječara, jedna je od retkih koja uzgaja aroniju u istočnoj Srbiji i pravi od nje matični sok, slatko i džem. Ne propušta nijedan sajam hrane, a o tome kako je počela da se bavi ovim poslom pročitajte uskoro na Agroklub-u!