Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KoneAgria
  • 10.10.2018. 09:00

Stočarstvo i proizvodnja mleka glavne teme KoneAgria 2018

Osiguran je prostor za oko stotinu goveda, a najzastupljenija će biti ajšir i holštajn goveda. Program će uključivati i takmičenje rasa mlečnih goveda, aukciju stoke i proglašenje najbolje životinje.

Foto: Wikimedia/Finnegas
  • 268
  • 11
  • 0

KoneAgria, Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme, održaće se u gradu Tampere u Finskoj.  Ove godine novi partneri sajma su kompanije za proizvodnju mleka, te će po prvi put u istoriji ovoga sajma biti izložena mlečna goveda

"Izložbeni saloni će biti puni velike ponude. Ovo je izvrsno mesto za proizvođače mleka i stočare koji deluju u regionu", kaže predstavnik sajma Marko Tovaka (Tovakka). 

Od 11. do 13. oktobra osiguran je prostor za oko stotinu goveda, a najzastupljenija će biti ajšir i holštajn goveda. Program će uključivati i i takmičenje rasa mlečnih goveda, aukciju stoke i proglašenje najbolje životinje.

Održaće se i seminar sa temom smanjenja cene mlieka. Glavni gost seminara biće Lindel Vajtlok (Lindell Whitelock) koga nazivaju brilijantnim stručnjakom za upravljanje mlečnim gospodarstvom, čak pravim čarobnjakom za proizvodnju mleka. Sa učesnicima seminara će podeliti iskustva u primeni svojih disciplina na finskim poljoprivrednim gazdinstvima. 

Osim glavne teme sajma, KoneAgria će prikazati i mehanizaciju i opremu za ratarstvo i stočarstvo, rešenja za šumarstvo i proizvodnju energije, poljoprivredne proizvode, kao i savete, edukacije i druge servise.


Tagovi

KoneAgria 2018 Stočarstvo Mlečna goveda Finska Lindell Whitelock


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer