Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mitros
  • 14.10.2015. 17:30

Svetska promocija Mitrosa na sajmu u Kelnu

Na sajmu hrane i pića u Kelnu predstavljen sremskomitrovački Mitros.

  • 132
  • 7
  • 0

Na najvećem i najznačajnijem Sajmu hrane i pića u svetu "Anuga 2015" u Kelnu, kompanija Gierlinger Holding je predstavila svoju novu fabriku Mitrosfleischware. Anuga okuplja celokupnu prehrambenu industriju, održava se svake dve godine, a pod svojim okriljem ima 10 stručnih sajmova.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović je ovom prilikom razgovarao sa novim vlasnikom kompanije Mitros Johannom Gierlingerom, o početku proizvodnje, plasmanu robe i novoj investiciji.

"Ono što je izvesno je da će Mitros krenuti sa proizvodnjom do kraja godine, tako da ćemo imati jednu zaokruženu investiciju, koja je na najbolji mogući način doživela svetsku promociju ovih dana u Kelnu”, poručuje gradonačelnik Nedimović.

Veliki planovi za sremske stočare

Mitros
Mitros na sajmu u Kelnu

Ova vest svakako je obradovala sremske stočare, jer je u planu da novi Mitros započne saradnju sa 1.200 kooperanata, a da se dnevno preradi 1.000 tovljenika. Plan je da se proizvodnja konstantno povećava i to do prerade 5.000 tovljenika dnevno. Ovo su takođe, bile teme razgovora gradonačelnika Nedimovića i rukovodstva Gierlinger Holdinga na sajmu u Kelnu.

Nije slučajno da je Gierlinger Holding odlučio da kupi sremskomitrovački Mitros. Polazna osnova svakako je bila sirovinska baza, pošto je region Srema jedan od najboljih po uzgoju svinja. Nekada je svako domaćinstvo imalo i po nekoliko stotina grla u tovu i od svinjarstva se dobro živelo. Poslednjih godina situacija je nešto drugačija. Propadanjem Mitrosa, smanjivao se broj grla, a mnogi farmeri su odustali od te vrste proizvodnje.

Mnogi stočari razmišljaju o obnovi objekata

Nakon prodaje Mitrosa austrijskoj kompaniji Gierlinger hoding za 800 hiljada evra, mnogi sremci razmišljaju o obnavljanju svojih objekata i uzgoju tovljenika. Već kod prvog susreta sa poljoprivrednicima ovog kraja i predstavnicima austrijske kompanije bilo je jasno da će biti i više od 1.200 kooperanata koliko je planirano, jer su mnogi ponovo videli šansu za dobru i sigurnu zaradu. Inače, Gierlinger Holding će u Mitros investirati ukupno 20 miliona evra.

Podsetimo, predstavnici Sremske Mitrovice početkom septembra su posetili pogon Gierlinger Holdinga u Bukureštu kako bi se upoznali sa načinom proizvodnje, opremnom i postrojenjima. Tada je načelnik Vladimir Petković istakao kako, obzirom na veličinu pogona u Sremskoj Mitrovici, očekuje veću proizvodnju, a time i veći broj zaposlenih od onih koje ostvaruju postrojenja ovog holdinga u Rumuniji i Mađarskoj.


Tagovi

Mitros Sajam Keln Sremska Mitrovica Stočarstvo Kooperanti Tovljenici Sremski stočari Branislav Nedimović Johann Gierlinger Kooperanti Anuga Sirovinska baza Srem Vladimir Petković


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao