Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Agra 2023.
 • 20.08.2023. 12:00
 • Gornja Radgona, Slovenija

Svoja vrata uskoro otvara Agra - sajam u Gornjoj Radgoni

U Gornjoj Ragodni ovaj već 61. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam održaće se od 26. do 31. avgusta. Saznali smo što vas tamo čeka i koje su cene ulaznica.

Foto: Pomurski sejem
 • 169
 • 68
 • 0

U Gornjoj Radgoni, gde se spaja Slovenija s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, od 26. do 31. avgusta održaće se 61. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA.

Na gotovo 80.000 m2 predstaviće se oko 1.700 izlagača koji dolaze iz svih delova sveta. Kako najavljuju iz Pomurskog sejma, na događaju će biti predstavljena tehnika, oprema i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane.

"Mnoštvo domaćih i inostranih izlagača ponudiće inovativna rešenja, najnoviju tehnologiju i vodeće svetske brendove poljoprivredne mehanizacije te šumarskih mašina i opreme", navode organizatori.

Izložbe, predavanja, ali i takmičenja

Takođe, stručnim izložbama životinja predstaviće se najbolji rezultati uzgoja. Pratiće ih isto tako stručne prezentacije stočarstva, konjarstva, malih životinja te izložba izvornih rasa domaćih životinja s ponudom poljoprivrednih proizvoda.

Neizostavan deo sajma odnosi se na stočarstvo

Organizatori posetioce pozivaju i na prikaz najboljih praksi saradnje sa prirodom u sajamskim vrtovima. Na raspolaganju će biti semenska roba, sadnice, proizvodi za ishranu/hranidbu, zaštitu i negu životinja i biljaka, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju. Predstaviće se bogat program poljoprivrednih objekata i građevina kao i opreme za uređenje okućnica i okoline stambenih objekata.

Moći da se kupi i proba odabrani poljoprivredni, prehrambeni kao i proizvodi dopunske delatnosti u poljoprivredi. U vinskoj dvorani predstaviće vrhunska vina te vinogradarska i vinarska oprema.

Gornja Radgona: Šta je u fokusu sajma AGRA 2023.?

Takođe, sajam će pratiti brojna stručna savetovanja, predavanja i okrugli stolovi na aktualne teme. Biće organizovana i razna takmičenja poput onog u seči drva ili plesanja polke. Tamo vas čekaju i najmlađi uzgajivači koji će prošetati svoju telad, najavljen je susret oldtimer STEYR traktora kao i brojna druga događanja. 

Besplatan parking, a evo i cena ulaznica

Od 26. do 31. avgusta 2023 sajam je otvoren za posetioce od 9.00 do 18.00 sati. Parking je besplatan. 

Ukupna izložbena površina je 80.000 m2 

Cene ulaznica su sledeće: 

 • odrasli - 9 evra
 • penzioneri i stariji od 60 godina - 7 evra
 • porodična ulaznica (2 odrasla i 4 dece do 18 godina) - 18 evra
 • učenici, đaci, studenti - 6 evra
 • grupe preko 20 osoba - 7 evra
 • grupe preko 20 osoba (učenici, đaci, studenti) - 5 evra

Zemlja partner sajma biće Indija, zemlja sa najbrojnijim stanovništvom na svetu, s bogatom tradicijom poljoprivrede i proizvodnje prehrambenih proizvoda. Na grupnim izložbenim prostorima predstaviće se i Bugarska Crna Gora, Severna Makedonija, Mađarska, austrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal...


Tagovi

Agra Pomurski sejem Poljoprivredno-prehrambeni sajam Gornja Radgona


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner