Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Show Osijek
  • 27.08.2017. 09:00

Traktori u Hrvatskoj stari u proseku 30 godina

4. Farm Show u Osijeku održava se još danas. Posetioci mogu da vide mehanizaciju i ponudu semenskih kuća, kao i mašine u radu.

Foto: Agroklub
  • 440
  • 27
  • 0

Četvrti Farm Show održava se još danas na sportskom aerodromu u Osijeku, u Hrvatskoj. Na 8.500 kvadratnih metara prostora, najbolje od onoga što imaju u svojoj ponudi, predstavlja 29 izlagača.

"Ovde dolaze pravi poljoprivrednici, oni koje to zanima, koji imaju koristi od ovakve mehanizacije", rekao je tamošnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je ujedno i otvorio 4. Farm Show.

Zadovoljan je i župan osječko-baranjski Ivan Anušić koji smatra da boljeg mesta od Osijeka za ovakav sajam - nema: "Drago mi je da se poljoprivreda počinje oporavljati i tome ćemo i mi doprineti kroz sisteme za navodnjavanje"

Predstavljeno sve što je prisutno na tržištu

Da je na sajmu sve ono što se danas na tržištu nudi, naglasio je ispred organizatora i predsednik Udruženja prodavaca poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Darko Aračić.

"Ne možemo mnogo rasti, jer nema puno kompanija koje se bave ovim biznisom. Praktično, sve što je prisutno na hrvatskom tržištu možete videti na ovom sajmu, a samim tim i u nekim evropskim razmerama", rekao je Aračić, zaključujući da veruje da je pred hrvatskim poljoprivrednicima obnova i pomlađivanje mehanizacije, jer su ovde samo traktori u proseku stari 30 godina.

Slično kao na SPIT-u, koji se održava kod nas u Kaću, predstavlja se i mehanizacija u radu. Tom prilikom posetioci mogu da se upoznaju sa karakterisitkama traktora i kombajna, kao i različitih priljkučnih mašina.

Foto: Agroklub


Foto prilog


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!