Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvor
  • 27.02.2016. 16:30

Treća izložba rakije, vina i tradicionalnih jela

U prostorijama seoskog Doma kulture 38 izlagača iz Izvora i susednih sela izložilo je rakiju i vino, dok su članice Udruženja žena "Izvorsko zrno" pripremile bogatu ponudu jela iz ovog kraja.

  • 65
  • 2
  • 0

Petar Krstić iz Gradašnice osvojio je prvo mesto za najbolju rakiju, a Dimitrije Pančić iz Pirota za najbolje vino na Trećoj izložbi rakije, vina i tradicionalnih jela koja je danas održana u selu Izvor kraj Pirota.

"Ovo je moje treće učešće. Nagrada za prvo mesto je podstrek da pravim još bolju rakiju i u još većim količinama", rekao je proizvođač najbolje rakije Petar Krstić. Dimitrije Pančić učestvovao je prvi put i veoma je zadovoljan osvojenim prvim mestom za najbolje vino. "Nisam očekivao ovu nagradu, ali sam srećan zbog toga. Pravimo kvalitetno i pitko vino, a za to je potrebna i posebna ljubav", kazao je Pančić.

U prostorijama seoskog Doma kulture 38 izlagača iz Izvora i susednih sela izložilo je rakiju i vino, dok su članice Udruženja žena "Izvorsko zrno" pripremile bogatu ponudu jela iz ovog kraja. "Zadovoljni smo velikim odzivom izlagača i posetilaca", rekao je predsednik Mesne zajednice Izvor Mile Tošić. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je na otvaranju rekao da opština podržava ovu manifestaciju. "Ova izložba pokazuje da ovo selo živi. Naša opština ima šta da ponudi. Osim Sajma peglane kobasice i festivala staroplaninskih jela, tu je i kačkavalj. Na ovaj način promovišemo nagradu EDEN koju je Pirot dobio kao najbolja turistička destinacija Evrope u oblasti lokalne gastronomije", rekao je Vasić.

Direktor Turističke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov istakao je da je cilj izložbe da se ljudi druže i da se promoviše sve ono čime ovaj kraj raspolaže. Izložbu je organizovala Mesna zajednica Izvora uz pomoć Turističke organizacije Pirot, a pod pokroviteljstvom opštine Pirot.

Foto:pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Izložba rakije i vina Tradicionalna jela Pirot Izlagači

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D