Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kobasicijada
  • 04.02.2021. 13:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Turija, Srbobran

Turijska kobasicijada poslednjeg vikenda februara bez ulične prodaje

Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.

Foto: Zlatko Markovinović (ilustracija)
  • 340
  • 56
  • 0

Organizacioni odbor i udruženje građana "Kobasicijada" u Turiji u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje je doneo Krizni štab Republike Srbije, doneli su odluku da 37. Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku. Vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2.037 metara.

"Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje", navodi se na zvaničnom sajtu manifestacije.

Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.

Obara se prošlogodišnji rekord od 2.036 metara duge kobasice (foto: kobasicijada.rs)

I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutcai čija je kuća izgorela u požaru.

Turijska Kobasicijada je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u malom selu opštine Srbobran. Glas o turijskoj kobasici, najdužoj kobasici na svetu, čuo se širom sveta, a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori.


Tagovi

Turija Kobasicijada Manifestacija Najduža kobasica na svetu


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...