Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 21.04.2016. 09:00

U kom smeru ide svetska proizvodnja voća i povrća?

U tri dana, koliko je trajao sajam, 2.800 izlagača iz čak 84 zemlje sveta predstavilo je svoj asortiman. Zemlja partner bila je Egipat, koji je u poslednjih 10 godina povećao izvoz poljoprivrednih proizvoda za čak 226 odsto.

Foto: fruitlogistica.de
  • 303
  • 13
  • 0

Poljoprivredni sajam u Berlinu, Fruit Logistica, jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova ovog tipa u Evropi, ove je godine održan od 3. do 5. februara i okupio sve značajnije svetske proizvođače voća, povrća, pakovanja, transporta, logistike i mehanizacije na jednom mestu. Ovakvi sajmovi izvrsna su prilika za razmene ideja, kontakata, sklapanje novih poslova i unapređenje postojećeg poslovanja.

U tri dana, koliko je trajao sajam, 2.800 izlagača iz čak 84 zemlje sveta predstavilo je svoj asortiman, a tu je zaista moglo da se nađe sve, od rasada, načina berbe pa do pakovanja. Svake godine sajam poseti od 60 do 80 hiljada posetilaca, a uvek je neka druga zemlja partner sajma. Ove godine to je bio Egipat, zemlja koja svoje poljoprivredne proizvode izvozi u više od 145 zemalja sveta. Zanimljiv je i podatak da je Egipat u poslednjih 10 godina povećao izvoz poljoprivrednih proizvoda za čak 226 odsto.

Prosečan prinos luka, krompira, kupusa, kao i jagode, borovnice i maline kod evropskih poljoprivrednika mnogo je veći nego u Srbiji. Proizvodnja voća i povrća u svetu u stalnom je porastu. Tako su zasadi voća u EU u poređenju sa prethodnom godinom povećani su za 2%, u 2015. zabeležen je porast od 38 miliona tona proizvedenog voća. Samo u Nemačkoj, jednoj od najrazvijenijih poljoprivrednih zemalja proizvodnja voća porasla je za više od 12% na nivo od oko 1,3 miliona tona.

Kako Holanđani proizvode jagode tokom cele godine, kolika je njihova cena zimi i brojne druge zanimlljive informacije o evropskim proizvođačima saznajte u video prilogu:

Foto: fruitlogistica.de


Tagovi

Fruit Logistica Egipat Proizvodnja voća Izvoz poljoprivrednih proizvoda Nemačka


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!