Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fresh Business Expo
  • 30.11.2018. 13:00

Ukrajina: Vodeći sajam Fresh Business Expo početkom decembra

Na sajmu posetioci mogu da vide ceo proizvodni proces, od uzgoja do distribucije, a događaj, naravno, nudi i izuzetne mogućnosti za međusobnu razmenu znanja i iskustava.

Foto: Facebook/Fresh Business Expo
  • 68
  • 2
  • 0

Fresh Business Expo u Kijevu, u Ukrajini, vodeći je sajam na području prerade i distribucije svežih proizvoda, ali i najveći međunarodni događaj ukrajinske industrije. 

Primarno je usmeren na proizvođače, vlasnike kompanija za uvoz i izvoz, kupce i distributere proizvoda od voća i povrća, semena, opreme, mašina i tehnologija. Na sajmu posetioci mogu da vide ceo proizvodni proces, od uzgoja do distribucije, a događaj, naravno, nudi i izuzetne mogućnosti za međusobnu razmenu znanja i iskustava. 

Paralelno s izložbom, u danima sajma organizovan je zanimljiv program različitih konferencija. 

Ukrajinska industrija proizvodnje svežih proizvoda brzo se razvija,na što je pozitivno uticao Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom. Mnogi uzgajivači su pronašli nova izvozna tržišta unutar EU, a ukrajinski uzgajivači primenjuju nove tehnologije, kako bi udovoljili novim standardima. 

Treba napomenuti da je Ukrajina peti najveći proizvođač voća, povrća i bobičastog voća. U prvoj polovini 2018. godine izvezla je roba i usluge u zemlje EU u vrednosti 9,8 milijardi dolara. Poljoprivredni proizvodi su među glavnim proizvodima koji se izvoze u EU. Ove godine ukrajinska ekonomija raste za 3,5%, a u sledećoj se godini predviđa rast BDP-a za 2,5%. 

Sajam Fresh Business Expo održava se od utorka 4. do četvrtka, 6. decembra. 


Tagovi

Fresh Business Expo Ukrajina Sajam


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.