Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 15.05.2015. 15:55

Veče šampiona zaokružila Poljoprivredni sajam

Na Večeri Šampiona dodeljeni su Veliki šampionski pehari, priznanja: Najbolji u agrobiznisu i Šampion kvaliteta grupe proizvoda te je na taj način najbolje zaokružen 82. međunarodni poljoprivredni sajam.

  • 174
  • 5
  • 0

Na najbolji način, tradicionalnom svečanom dodelom priznanja najboljima u 30 robnih grupa, u okviru Večeri šampiona, zaokružen je 82. međunarodni poljoprivredni sajam.

U Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dodeljeni su Veliki šampionski pehari, priznanja Najbolji u agrobiznisu i Šampion kvaliteta grupe proizvoda.

Prema rečima generalnog direktora Novosadskog sajma, Slobodana Cvetkovića, Veče šampiona je pokazalo najbolje što Srbija ima da ponudi. "Iako je ovo 82. međunarodni poljoprivredni sajam, tradicija ocenjivanja duga je čak 127 godina. Naše komisije su izuzetno referentne i sastavljene od vrhunskih stručnjaka u svim oblastima. U 30 robnih grupa najviše učesnika je bilo u robnim grupama vina i jakih pića, mlečnih proizvoda i mesa i proizvoda od mesa. Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam potvrdio je status eminentne institucije u sajamskoj industriji, a već sada podaci govore da je ovu manifestaciju posetilo između 30 i 40 odsto više ljudi nego u 2014. godini. Očekujemo da će se takav trend nastaviti i u budućnosti", istakao je Cvetković.

Aleksandar Dimitrijeski sa Italijanskog instituta za spoljnu trgovinu, primio je posebno priznanje u ime Italije, Prijatelja ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma. "Novosadski Poljoprivredni sajam je jedan od najvažnijih sajmova iz ove oblasti u Evropi. Svake godine dolazimo i ova manifestacija je u našem fokusu. Obećavamo da će Novosadski sajam i sledeće godine biti u našim bojama", rekao je Dimitrijeski, najavljujući da će sledeće godine Italija biti zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Priznanja Najbolji u agrobiznisu, koja se od 2007. godine dodeljuju za doprinos razvoju poljoprivrede, uručena su i u dve nove kategorije, najbolja inovacija u agrobiznis sektoru i mladi lider u agrobiznisu. Posebno priznanje, novinarsku nagradu Novosadskog sajma Petar Davidović, koja se tradicionalno dodeljuje predstavnicima medija, ove godine pripalo je fotoreporteru Agencije Tanjug, Jaroslavu Papu za izuzetan doprinos promociji Međunarodnog poljoprivrednog sajma, kao i svih ostalih sajamskih manifestacija u Novom Sadu.


Tagovi

Aleksandar Dimitrijeski Poljoprivredni sajam Večer Šampiona Slobodan Cvetković Vrhunski stručnjaci Novosadski sajam Dodela priznanja Najbolji u agrobiznisu Šampion kvaliteta Italija Jaroslav Pap