Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani Vina
  • 02.03.2023. 16:30
  • Sremski okrug, Vojvodina, Rivica

Vina, čvarci, kobasice - sve to ovog vikenda na Danima vina u Rivici

U selu Rivica se od 2002. godine organizuju "Dani vina" sa ciljem afirmacije vinogradarstva i vinarstva.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 141
  • 20
  • 0

Mesna zajednica Rivica i Zavičajno društvo "Fruškogorje" organizovaće "22. Dane vina" u Rivici 4. i 5. marta, stoji na sajtu Mesne zajednice Rivice.

U ovom selu se od 2002. godine organizuju "Dani vina" sa ciljem afirmacije vinogradarstva i vinarstva. Tih dana, sve je u znaku vina i bogate sremske kuhinje. Piju se špriceri, jedu čvarci, krvavice i kobasice, biraju najbolji podrumari, najbolji proizvođači vina, uz tamburaše i igrače u sremskim narodnim nošnjama, navodi se na sajtu Turističke organizacije Srbije.

Vina već čekaju konzumatore

Stručna komisija je već ocenila čija su vina najbolja, a posetioci će osim najboljih moći da degustiraju i konzumiraju i vina drugih proizvođača, prenosi Glas zapadne Srbije.

"Piju se najbolja vina, degusturaju tradicionalni specijaliteti spremskog kraja, čvarci, krvavice, kobasice, a tradicionalno se biraju i najbolji proizvođači vina. Ova dvodnevna vinsko hedonistička manifestacija osnovana je 2002. godine prvenstveno sa ciljem da se lokalni proizvođači vina udruže i da razmene iskustva sa proizvođačima iz drugih sredina, a ujedno da se što više njih podstakne i zasniva nove zasade vinograda" kaže organizator Goran Eror.

Festival vina, kako kaže, tradicionalno okuplja proizvođače sa Fruške gore, imajući u vidu da se Rivica nalazi na njenim južnim padinama. Pored takmičarskog karaktera, prodajna izložba vina pruža mogućnost posetiocima iz čitave Srbije da nakon degustacije kupe vino koje odgovara njihovom ukusu, a i da zameze njihove domaće tradicionalne suhomesnate proizvode i čvarke i upoznaju se sa sremačkim kavijarom koji je pobrao sve simpatije van granica naše zemlje.

Prvobitni plan se otrgao kontroli

Namera organizatora manifestacije prvobirno je bila da se uporede vina proizvođača iz sela koji se bave proizvodnjom za sopstvene potrebe, a danas, nakon 22. godine, Dani vina tradicionalna je manifestacija koja zaslužuje da se nađe na turističkoj mapi fruškogorskog kraja.

Više informacija o manifestaciji i ocenjivanju vina možete dobiti od organizatora na brojeve telefona: 064 422 9968 i 064 192 1252.


Tagovi

Dani vina Rivica Goran Eror Fruškogorje Sremački kavijar Suhomesnati proizvodi


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva