Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 12.04.2024. 10:30
  • Gudovac

Više od 400 izlagača na jubilarnom 25. Prolećnom bjelovarskom sajmu

Prolećni sajam u Gudovcu, najveći sajam poljoprivrede u susednoj Hrvatskoj, možete posetiti do nedelje, 14. aprila.

Foto: Branka Sobodić
  • 47
  • 8
  • 0

Otvoren je 25. Prolećni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu (HR), zatim Sajam poljoprivredne mehanizacije, 6. Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO te 6. Sajam opreme za hortikulturu HOROP.

Radi se o najvećem sajmu poljoprivrede u Hrvatskoj, a 25 godina tradicije dovoljno govori o važnosti ove manifestacije gde nalazimo ono najbitnije kada je u pitanju prolećna setva i mehanizacija.

Izlagači iz Hrvatske i 10-ak drugih zemalja 

Više od 400 izlagača izlaže na sto hiljada kvadratnih metara, a dolaze iz čitave Hrvatske kao i desetak drugih zemalja. Po prvi put traje četiri dana tako da su posetiocima vrata otvorena od 11. do 14. aprila.  

"Svi ste dali doprinos otvorenju ovog Sajma. Prolećni je rastao iz godine u godinu i možemo reći da je nadmašio naš Jesenji sajam", rekao je na otvorenju direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj

Gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak istakao je da je za hrvatsku poljoprivredu važno da upravo od ovog sajma počinje sve ono što se događa dobro ili, nažalost, loše u određenoj poljoprivrednoj godini. Naglasio je da veruje da će jako puno razvoju poljoprivrede doprineti i nekoliko stotina metara udaljena geotermalna bušotina s kojom planiraju da greju poljoprivredne staklenike.

Posetite sajam do nedelje

Prolećni međunarodni bjelovarski sajam otvorio je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitajući vredan jubilej. 

Sajam u Gudovcu možete posetiti do nedelje, 14. aprila. Redovna cena je pet evra i četiri evra za decu i penzionere. Za učenike i studente cena za petak je dva evra, a poslovne ulaznice tri evra.

Grupne posete su četiri evra, a porodična ulaznica 10 evra koja obuhvata dvoje odraslih i dvoje dece.


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac 25 godina Prolećni sajam Jubilej Cena ulaznice


Autorka

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.