Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam stočarstva
  • 13.06.2021. 18:00
  • Clermont-Ferrand, Francuska

Vodeći sajam stočarstva, Sommet de l'Elevage uskoro otvara vrata

Sajam će ove godine trajati dan duže, a površina će biti povećana za 10.000 m2. Najavljena su i brojna takmičenja.

Foto: Sommet de l'Elevage
  • 95
  • 21
  • 0

Nakon što je prošle godine otkazan, Sommet de l'Elevage na jesen, zbog povoljne epidemiološke slike i velikog broja vakcinisanih, otvara svoja vrata. Reč je o vodećem sajmu stočarstva u Evropi, a održaće se od 5. do 8. oktobra 2021. godine u Klermon-Ferandu u središnjoj Francuskoj.

"On je znak ekonomskog oporavka i jedan od njegovih glavnih vektora u poljoprivrednom sektoru", saopštili su organizatori.

Na njemu se može naći ponuda za sve segmente stočarstva - ishranu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje, mužu i opremu, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i slično.

Kako bi pružio bolje iskustvo posetiocima i izlagačima, ove godine će trajati četiri dana, a otvara se i nova izložbena dvorana od dodatnih 10.000 kvadratnih metara. Osim toga, moći će da se prate i putem digitalne platforme.

U sklopu sajma održaće se i državno prvenstvo za rase aubrak i simental. U planu je i Međunarodno veče uzgoja stoke kao i takmičenje "Sommets d'Or" na kojem će se uručiti nagrade za najbolje tehničke inovacije u poljoprivredi.

"Gotovo 80 odsto izlagača već je rezervisalo svoje štandove", istakli su organizatori ovog događaja na kojem se inače predstavlja njih oko 3.500. Poseti ga oko 30.000 ljudi dnevno na površini od 180.000 m2 izložbenog prostora.


Tagovi

Sommet de l'Elevage Sajam Stočarstvo Francuska Stočarski sajam


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.