• Expo 2015
  • 22.06.2015. 13:00

Vojvodinašume na izložbi Expo u Milanu!

Organski brendovi kao što je meso divlje svinje iz hrastovih šuma Srema i meso Banatskog jelena, kojima JP Vojvodinašume raspolaže prepoznati su na ovoj prestižnoj svetskoj izložbi!

  • 84
  • 6
  • 0

Najveća svetska izložba - Expo 2015 otvorena je u Milanu 1. maja i održavaće se sve do 31. oktobra 2015. godine. Na sajmu će se predstaviti više od 140 zemalja, a na više od milion kvadratnih metara izlagačkog prostora, organizatori očekuju da će ovogodišnji Expo posetiti najmanje 20 miliona ljudi.

U okviru gastronomske i turističke ponude Srbije, JP Vojvodinašume se u periodu od 5. do 9. juna predstavilo posetiocima svetske izložbe EXPO 2015 na paviljonu Srbije kroz dve prezentacije: Turistički potencijali zaštićenih prirodnih područja kojima upravlja JP Vojvodinašume i Model organskog uzgoja divljači za dobijanje mesa divljači sa geografskim poreklom.

Organsko meso od jelena i divlje svinje

Kroz kvalitetne prezentacije prikazani su turistički potencijali zaštićenih prirodnih područja i mogućnosti njihove turističke valorizacije, kroz ekološki turizam koji spada u kategoriju selektivnog turizma posebnih odlika sa specifičnim karakteristikama ponude i tražnje.

Hrana je dominantma tema svetske izložbe Expo 2015, a organska hrana i modeli organske proizvodnje zdrave hrane je zastupljena gotovo na svakom izlagačkom paviljonu. Prezentacija modela organskog uzgoja divljači sa ciljem dobijanja organskog mesa od jelena i divlje svinje sa geografskim poreklom, je prikazala da su organski brendovi meso divlje svinje iz hrastovih šuma Srema i meso Banatskog jelena iz Deliblatske peščare potencijali kojima JP Vojvodinašume raspolaže i kao takvi su prepoznati na ovoj prestižnoj svetskoj izložbi.

Atmosferu s izložbe pogledajte u galeriji slika!


Tagovi

Expo 2015 Milano JP Vojvodinašume Organski uzgoj divljači Ekološki turizam Svetska izložba

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrce #mojabasta Na koju stranu pre ići, brati malinu za kolače ili paradajz i krastavac za sa... Pročitaj celu belešku »