AgroKlub.rs

\

Sajmovi & dešavanja

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Sajmovi & dešavanja » Vreme je za Festival rakije u Tuzli!

Vreme je za Festival rakije u Tuzli!

Rakija

Vreme je za Festival rakije u Tuzli!

Datum: 30.11.2017. 09:00

Kategorija:

Sajmovi & dešavanja

Hotel Tuzla će 8. i 9. decembra biti domaćin, ne samo proizvođačima rakija, nego i svemu najboljem što Bosna i Hercegovina i region nude kada su "piće i iće" u pitanju.

Region severoistočne Bosne ponosi se svojim rakijama. Još je 1873. godine Franc Praner (Franz Pranner) tokom svog boravka u Bosni zapisao da "...ovde svi prave i piju rakiju i uživaju u njoj ...".

Učestvuje ceo region

Vođeni tom idejom, Kantonalna privredna komora Tuzla i "Boutique Destilery Nadarević", odlučili su da na jednom mestu okupe sve relevantne i priznate proizvođače ovog žestokog alkoholnog pića iz celog regiona u hotelu "Tuzla" 8. i 9. decembra.

Na prvom Međunarodnom festivalu rakija "Tuzla 2017" očekuje se dolazak oko 50 proizvođača iz celog regiona, a biće predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda (sirevi i mesne delikatese).

Ocenjivanje uzoraka

Osim izložbenog dela, biće organizovan i takmičarski deo, gde će stručni žiri oceniti uzorke i dodeliti priznanja. Stručni žiri čine Predrag Vukosavljević (predsednik) profesor na poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Beograd, dr Nerma Spaho, Tehnološki fakultet Univerziteta Sarajevo, dipl.ing Ljubiša Stanković, Poljoprivredni fakultet Univerziteta Beograd.

Samostalni proizvođači rakija imaće priliku da ponude svoje rakije na uzorkovanje i da dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju. U okviru pratećih sadržaja festivala, planirana su stručna predavanja, panel diskusije, na temu pripreme i proizvodnje rakije, a koja će najviše pomoći upravo samostalnim proizvođačima.

Foto: Dieter_G / Pixabay

Broj pregleda članka: 136; Uspešnost članka: 12.8

Tagovi: Rakija

Ključne reči članka: vreme, je, za, festival, rakije, u, tuzli, univerziteta, stručni, tuzla, rakije


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorka Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.