Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakija
  • 30.11.2017. 09:00

Vreme je za Festival rakije u Tuzli!

Hotel Tuzla će 8. i 9. decembra biti domaćin, ne samo proizvođačima rakija, nego i svemu najboljem što Bosna i Hercegovina i region nude kada su "piće i iće" u pitanju.

Foto: Dieter_G / Pixabay
  • 191
  • 7
  • 0

Region severoistočne Bosne ponosi se svojim rakijama. Još je 1873. godine Franc Praner (Franz Pranner) tokom svog boravka u Bosni zapisao da "...ovde svi prave i piju rakiju i uživaju u njoj ...".

Učestvuje ceo region

Vođeni tom idejom, Kantonalna privredna komora Tuzla i "Boutique Destilery Nadarević", odlučili su da na jednom mestu okupe sve relevantne i priznate proizvođače ovog žestokog alkoholnog pića iz celog regiona u hotelu "Tuzla" 8. i 9. decembra.

Na prvom Međunarodnom festivalu rakija "Tuzla 2017" očekuje se dolazak oko 50 proizvođača iz celog regiona, a biće predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda (sirevi i mesne delikatese).

Ocenjivanje uzoraka

Osim izložbenog dela, biće organizovan i takmičarski deo, gde će stručni žiri oceniti uzorke i dodeliti priznanja. Stručni žiri čine Predrag Vukosavljević (predsednik) profesor na poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Beograd, dr Nerma Spaho, Tehnološki fakultet Univerziteta Sarajevo, dipl.ing Ljubiša Stanković, Poljoprivredni fakultet Univerziteta Beograd.

Samostalni proizvođači rakija imaće priliku da ponude svoje rakije na uzorkovanje i da dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju. U okviru pratećih sadržaja festivala, planirana su stručna predavanja, panel diskusije, na temu pripreme i proizvodnje rakije, a koja će najviše pomoći upravo samostalnim proizvođačima.

Foto: Dieter_G / Pixabay


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.