Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WineOs
  • 14.01.2019. 11:00

WineOs: Budućnost vinarstva je u prirodnim vinima?

"Nas koji se bavimo organskom proizvodnjom nazivaju "novima". Ali, savremena proizvodnja vina je započela 1970., dakle pre 50 godina, a vino se proizvodi 8.000 godina. I sad, ako se nešto proizvodilo na jedan način 7.950 godina, a drugi 50, ko je tu novi?", zanimljivo je upitao vinar Bojan Baša. 

Foto: Maja Celing Celić
  • 84
  • 28
  • 0

Ispratili smo i jubilarni, 5. WineOs, međunarodni Festival vina, delikatesa i prijatnog življenja koji je u Osijek doveo vinare iz cele Hrvatske, ali i susednih zemalja, pa tako i Srbije. Najveći vinski festival na istoku Hrvatske tokom dva dana ugostio je i brojne predstavnike gastronomskih delikatesa koji se, slažu sa vinom. 

Festival su i ove godine obeležile brojne radionice na kojima su predstavljeni brojni manji i veći vinari iz regiona. "Radionice i jesu osmišljene tako da predstavimo sjajne vinare koji imaju vrhunska vina, ali su po količinama mali", rekao je i voditelj radionica Željko Garmaz, vinski pisac.

Uz legendarnog Ivana Enjingija, kao i vinske gigante Iločku vinariju i Vina Belje, predstavili su se, između ostalih, i mali vinari okrenuti organskoj proizvodnji (poput Enjingija). Kako je i sam Garmaz rekao, reč je o prirodnom svetu vina, možda najlepšem u ljudskom smislu, jer toliko solidarnosti, međuosobnog pomaganja i podrške, nigde nije video. Predstavili su se tako Danijel Bastijančić, Ivan Kosovec, Denis Bogoević Marušić, ali i vinari iz Srbije Bojan Baša i Aleksandar Todorović, koji su naglasili da je proizvodnja prirodnog vina sigurno budućnost vina uopšte. 

"Nas koji se bavimo organskom proizvodnjom nazivaju "novima". Ali, savremena proizvodnja vina je započela 1970., dakle pre 50 godina, a vino se proizvodi 8.000 godina. I sad, ako se nešto proizvodilo na jedan način 7.950 godina, a drugi 50, ko je tu novi?", zanimljivo je upitao vinar Bojan Baša.


Foto prilog


Tagovi

Osijek WineOs Vino Festival Bojan Baša Organska proizvodnja


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃