Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinatlon
  • 11.06.2024. 12:00

Za titulu Šampiona Dunava konkurisalo čak 99 vina - Srbija u vrhu

Ocenjivanje vina je prethodilo Vinatlonu 2024., ovogodišnjem vinskom spektaklu koji se tokom vikenda održao u hrvatskoj opštini Kneževi Vinogradi.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 90
  • 27
  • 0

Čak 99 pristiglih uzoraka iz 29 vinarija iz Srbije, Hrvatske i Mađarske konkurisalo je za titulu Šampiona Dunava

Ocenjivanje je to koje je prethodilo Vinatlonu 2024., ovogodišnjem vinskom spektaklu koji se tokom vikenda održao u hrvatskoj opštini Kneževi Vinogradi. 

Ocenjivačkom komisijom predsedavao je dr. sc. Toni Kujundžić sa Fakulteta agrobiotehnoloških znanosti Osijek, a članovi su bili iz Osijeka, Pečuha i Novog Sada.

I odlučeno je, ovogodišnji Šampion Dunava u kategoriji crvenih vina je "Dekanovo vino" Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad iz Srbije. Šampion Dunava u kategoriji bijelih vina je "Traminac Rosamal" Vinarije Papak iz Iloka (HR). 

U kategoriji ružičastih vina najboljim je proglašen "Rosé" vinarije Mons Aureus d.o.o. iz Draža. Šampion u predikatnim vinima je "Graševina IBPB" vinarije Svijetli dvori iz Karanca, a nagradu Novinarska graševina osvojilo je novo vino "Graševina New Line" Erdutskih vinograda.


Tagovi

Vinatlon 2024. Vinarije iz Srbije Šampion Dunava Crvena vina Bela vina Poljoprivredni fakultet Novi Sad


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!