Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićni traktor
  • 26.12.2016. 20:15

Cela Irska dolazi da vidi božićni traktor

Irci znaju kako treba okititi traktor!

  • 1.175
  • 57
  • 0

Dvojica irskih poljoprivrednika odlučili su da i ovog Božića okite traktore ukrasnim lampicama. Već osmu godinu zaredom u vreme praznika na njihova imanja dolaze turisti iz cele zemlje, piše poljski farmer.

Brajan (Brian) i Martin Tuhi (Toohey) iz irskog Borisokanea svake godine provode dva dana u kićenju dela svog voznog parka. Kažu da je proces dugotrajan i da je za njega potrebno 100% koncentracije.

Traktor prvo treba dobro oprati, što nakon jesenjih radova u polju nije lako. Za to, otkrivaju, treba oko pet sati. Čim se osuši, treba krenuti na najkomplikovaniju fazu, a to je postavljanje lampica. Kažu da je za to potrebno oko 60 sati.

"Pomagalo nam je sedam ljudi, pa je taj proces trajao samo 60 sati, inače bi trajao i puno duže", pričaju braća. Ove godine, traktor je zasvetlio sa 3.500 lampica.

Bitno je istaknuti da koriste LED lampe, koje su energetski efikasne u smislu održivosti, pa ne izazivaju mnogo troškova.

Bilo ko može doći na njihovu farmu kako bi uživao u traktorima i to besplatno. Traktori će biti postavljeni do januara 2017., a onda se vraćaju poslu!

Još samo ispod svetla treba prepoznati o kom se traktoru radi! ;)


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."