Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 20.07.2018. 18:00

Etno-selo Trbović pravi biser Rudničko-takovskog kraja

U selu Ozrem je od nedavno u ponudi je etno-domaćinstvo sa savremenim uslovima za odmor na selu. Porodica Trbović je želeći da odmor provode u svom selu počela uređenje imanja. Gradili su jedan po jedan objekat, napravili i bazen, a onda su tu oazu mira, omeđenu šumama i potocima, ponudili i turistima.

Foto: etnoselotrbovic.rs
  • 896
  • 45
  • 0

U Rudničko-takovskom kraju sve više turista boravi u seoskom ambijentu. Taj predeo bogat je prirodnim, kulturnim i istorijskim vrednostima, a zanimljiv je domaćim, ali i stranim gostima. Kako prenosi RTS, u selu Ozrem je od nedavno u ponudi je etno-domaćinstvo sa savremenim uslovima za odmor na selu. Porodica Trbović je želeći da odmor provode u svom selu počela uređenje imanja, a zatim su gradili jedan po jedan objekat i na kraju napravili i bazen.

Očuvana priroda i ljubazni domaćini

Nakon toga su Trbovići odlučili da tu oazu mira, omeđenu šumama i potocima, ponude i turistima. Kako ističu, nisu pogrešili jer se pokazalo da kombinacija etno-ambijenta i savremenih uslova gostima prija više nego boravak u velikim turističkim centrima. Turista iz Beograda Dragan Maslić kaže da njemu prijaju mirnije varijante poput seoskog turizma, ali kaže da u selu Ozrem ima i sadržaja za decu koja tu mogu da se kupaju, bave sportom i igraju stoni tenis. Njegova supruga Vesna Maslić hvali domaćine Trboviće. Prema njenim rečima, sve se sređeno, čisto, priroda očuvana, a domaćini ljubazni. 

Velika briga domaćina o očuvanju prirode

Svaki detalj u skladu s prirodom

Mada su tek od nedavno u seoskom turizmu, domaćini su se potrudili da gosti imaju sve uslove za odmor i uživanje, to jest da se opuste, pecaju ili rekreiraju. Pri tome su se oni pobrinuli da svaki detalj bude u skladu sa prirodom i da podseća na staro srpsko selo. Domaćin Branko Trbović ističe da je recept za uspeh u turizmu pre svega lepa reč koja i gvozdena vrata otvara. On tvrdi da kad dočekaš goste sa lepom rečju, lepom hranom i lepom pričom onda nema problema, sve onda ide dalje samo od sebe.


Izvori

RTS


Tagovi

Seoski turizam Ozrem Srbija Rudničko-takovski kraj Branko Trbović


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.