Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vaučeri za odmor
  • 04.01.2016. 13:00

Korišćenje vaučera za odmor u Srbiji

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Foto: pixabay.com
  • 263
  • 8
  • 0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas na zvaničnoj internet stranici (www.mtt.gov.rs) listu ugostiteljskih objekata u kojima gradjani mogu izvršiti rezervacije za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji.

Od 15. decembra, od kada je trajala prva faza prijavljivanja, Ministarstvu je dostavljeno ukupno 234 prijava ugostitelja, najviše iz Vrnjačke banje, Ribarske banje, Sokobanje, sa Zlatibora i Kopaonika.

Ugostitelji koji svoje prijave nisu dostavili do danas, moći će to da učine tokom cele 2016. godine, jer će se ažuriranje liste objekata raditi na mesečnom nivou.

Kako je objavilo to ministarstvo, svi zainteresovani građani iz kategorija obuhvaćenih Uredbom moći da se prijavljuju već od 4. januara do 15. oktobra 2016. godine na šalterima "Pošta Srbije", na teritoriji cele Srbije.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Postupak prijavljivanja biće kao i u 2015. godini gde su građani u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, podnosili i rezervaciju koju im izdaje ugostitelj.

U okviru Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Srbiji kroz šemu vaučera, od 6. jula do 15. oktobra 2015. godine prijavilo se ukupno 14.087 gradjana, od čega su 58,94 odsto bili penzioneri, 29,57 odsto zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 10,19 odsto nezaposleni građani i oko dva odsto ostale kategorije gradjana.

Ministarstvo navodi da se najviše korisnika se prijavilo u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Leskovcu, i da je za nešto više od tri meseca koliko je trajala akcija, domaći turizam, zahvaljujući ovoj meri, dostigao oko 118.625 noćenja (8,5 noćenja po korisniku).

Građani su najviše interesovanja pokazali za boravak u Prolom banji, Sokobanji, Vrnjačkoj banji, Kopaoniku, Lukovskoj banji i Zlatiboru.

Foto: pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Razvoj domaćeg turizma Vaučeri za odmor Ministarstvo trgovine Turizma i telekomunikacija Vaučeri Turizam Odmor

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.