Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krevet i doručak
  • 12.02.2020. 07:30

Od napuštenih silosa napravili luksuznu turističku atrakciju

Napuštene silose za skladištenje žitarica i kuću, smeštene na 33 hektara zemlje, vlasnici su pretvorili u hotel viktorijanskog stila i na taj način privukli brojne turiste.

Foto: Facebook/Abbey Road Farm
  • 721
  • 117
  • 0

Seoski turizam sve više dobija na značaju, a veliki potencijal predstavljaju stare kuće, štale pa čak i silosi. Jedan takav silos za žitarice postao je odmaralište u viktorijanskom stilu. Njegovi idejni tvorci, Džon (John) i Džudi Stjuart (Judi Stewart) su 30 godina radili kao agenti osiguranja u Las Vegasu, a onda odlučili da promene karijeru i pokrenu sopstveni posao u okviru seoskog turizma.

Kupili su 33 hektara obradive površine među brežuljcima u okrugu Jamihil (Yamhill), u američkoj saveznoj državi Oregon, poznatoj po vinskom turizmu. Na zemljištu se nalazila stara kuća, tri silosa i pomoćni objekti. Porodica Stjuart imala je različite poslovne ideje, ali ipak su se odlučili za seoski turizam i stvorili jedno od najlepših smještaja u Oregonu, piše theheartysoul.

Enterijer u viktorijanskom stilu

Hteli su da zadrže silose i njihovu metalnu konstrukciju. Unutrašnjost jednog su pretvorili u dnevni boravak, a ostala dva silosa su postala sobe i apartmani za goste, smešteni na dve etaže. Svi apartmani imaju pogled na dolinu Vilamet, na njene brežuljke i vinograde.

Zanimljiv dnevni boravak u viktorijanskom stilu

Možda ovaj objekat izgleda kao jednostavan seoski hotel, a vrlo je atraktivno namešten; mermerni podovi, obnovljeni zidovi i viktorijanski nameštaj čine ga vrlo luksuznim i posebnim. Prizemlje kuće i spoljni prostor oblikovani su u luksuzni centar za događanja poput venčanja i za razne proslave, a sadrži i moderno uređenu kuhinju i može smestiti oko 200 ljudi. 

Uzgajaju domaće životinje i povrće u svojoj bašti

U dvorištu se nalazi i mala farma koza na kojoj proizvode mleko, meso i ostale proizvode. Takođe, uzgajaju patke i kokoške, u bašti povrće, a u velikom voćnjaku trešnje. Na 24 hektara zemlje uzgajaju travno seme po kojoj je taj deo Oregona poznat. 

Zahvaljujući ovom hotelu, u okrugu Jamhil otvaraju se nove turističke mogućnosti, a gosti dolaze na nedelju dana ili više da uživaju u zelenilu, svežem vazduhu i pogledu na vinograde Oregona.


Tagovi

Silosi Hotel Seoski turizam Abbey Road Farm Krevet i doručak Stara kuća Potencijal


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.