Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 15.12.2015. 16:00

Saobraćajnica za razvoj banjskog i seoskog turizma

"Opredelivši preko 24 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u Pačiru, napravili smo put koji vodi ka centru banjskog turizma, ali i put koji mladima otvara mogućnosti da nastave da žive u Pačiru", istakao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV, Nebojša Malenković.

  • 133
  • 5
  • 0

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković posetili su danas naseljeno mesto Pačir u opštini Bačka Topola, gde je, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim u pokrajinskom budžetu, izgrađena saobraćajnica koja omogućava direktan pristup termalnoj banji sa regionalnog puta iz Subotice.

Put ka centru banjskog turizma

Ističući značaj izgrađenog puta, direktor Uprave Nebojša Malenković je rekao da je investicija realizovana zajednički sa opštinom Bačka Topola. "Opredelivši preko 24 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u Pačiru, napravili smo put koji vodi ka centru banjskog turizma, ali i put koji vodi ka otvaranju novih radnih mesta, razvoju preduzetništva, a samim tim i put koji mladima otvara mogućnosti da nastave da žive u Pačiru", istakao je Malenković i dodao da je Pokrajinska vlada čvrsto opredeljena da vojvođanskim selima pomogne u razvoju infrastrukture, jer lokalne samouprave to ne mogu same. Naglasio je i da se bore da sredstva koja dolaze iz republičkog budžeta budu veća, jer kako kaže, ona nisu dolazila za kapitalne investicije tri godine.

Pačir uložio mnogo u razvoj banjskog i seoskog turizma

Pastor je istakao veliku važnost koju za građane Pačira i Bajmoka ima novoizgrađena saobraćajnica podsećajući da je Pačir u prethodnim godinama mnogo sredstava uložio u razvoj banjskog i seoskog turizma. "Svaka investicija u putnu infrastrukturu je veoma značajna. Pačir je u prethodnim godinama uspeo da privuče oko 100 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, a izgradnja saobraćajnice opravdaće očekivanja građana ovog kraja i daće dodatni podstrek za razvoj banjskog turističkog sadržaja", rekao je Pastor.

Saobraćajnica poboljšava uslove za razvoj turizma

Uprava za kapitalna ulaganja je dodelila opštini Bačka Topola 24.373.745,58 dinara za izgradnju saobraćajnice u Pačiru kojom se poboljšavaju preduslovi za razvoj turizma u naselju. Sredstva su dodeljena putem javnog konkursa u oblasti saobraćajne infrastrukture. Ukupno ugovorena vrednost investicije je 26.272.800,00 dinara, a preostala sredstva obezbeđena su iz budžeta lokalne samouprave. Realizacijom projekta, izgrađena je saobraćajnica ukupne dužine 1.062 metra, koja obezbeđuje direktan pristup termalnoj banji sa regionalnog puta iz Subotice.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Pačir Ištvan Pastor Nebojša Malenković Izgrađena saobraćajnica Banjski turizam Razvoj infrastrukture Seoski turizam Javni konkurs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.