• Etno kuće i salaši
  • 09.10.2021. 16:00

Ulaganje u etno turizam Vojvodine - autentična hrana kao adut

Prepoznajući značaj ruralnog turizma Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raznim konkursima pomaže vlasnike etno kuća i salaša, a uskoro će za seredstva moći da konkurišu i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 121
  • 25
  • 0

Etno kuća i etno salaša nekada je bilo veoma malo. Danas je preduzetnički duh mnogih omogućio da se, barem kada je Vojvodina u pitanju, iskoristi ono što najbolje znamo da radimo. Pored prirodnih lepota širokih i velikih salaša, ali i mira i tišine etno kuća u brojnim selima, ukusna i autentična hrana je adut na koji treba igrati.

Ne čudi činjenica da je ruralni turizam u ekspanziji, jer se dosta ulaže u putnu infrastrukturu koja predstavlja najvažniju kariku između domaćina i gosta. Očekivano da se u godinama pred nama broj domaćinstava koja se bave ruralnim turizmom poveća, jer će za sredstva iz sekretarijata moći da konkurišu i registrovana poljoprivredna gazdinstva. Sekretar dr Nenad Ivanišević kaže da posebnu pažnju treba posvetiti verskom turizmu u Vojvodini, a ono što treba održavati su i manifestacije kojih u pokrajini ima oko 1.800.

Sekretrijat će njihovo održavanje pomoći sa 20 miliona dinara, jer i one čine važan deo turističke ponude jednog kraja, a ono što je izuzetno važno je da upravo na raznim manifestacijama ožive stari zanati, jer primera radi nijedna od nih se ne može zamisliti bez bombondžija, krznara, šeširdžija ili opančara.

Opširnije o tome u prilogu TV Fruška Gora


Tagovi

Seoski turizam Verski turizam Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Nenad Ivanišević Etno kuće Salaši


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kikinda, grad na severu Banata je najveće urbano zimovalište sova na svetu. Svake godine nekoliko stotina sova ovde provede zimu, a njihov najveći broj zabeležen je u decembru 2009, kada ih je prema podacima bilo 743. Utine obično dolaze kr... Više [+]