• Čevljanska korida
  • 01.08.2019. 19:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Donje Selo, Ilijaš

Vlasnik Medonje poneo 50.000 evra na koridu - niko nije hteo da se kladi

Na moju nesreću, nisam našao nikog da pokrije opkladu. Medonja je bez konkurencije u BiH, i to je ponovo dokazao. Siguran sam da je Medonja imao više navijača od Sarajeva na Bilinom polju", kaže vlasnik Habib Bijelić Habibić.

Foto: Pixabay/Rembra (ilustracija)
  • 1.014
  • 62
  • 0

Bik Medonja novi-stari je "kralj" Čevljanske koride. On je u udarnoj borbi pobedio bika Perana, vlasnika Rešada Porče iz Visokog. Zanimljivo je kako je Medonja, pravi vladar najpopularnije koride na Balkanu bio čak 40 kilograma lakši od svog protivnika. Inače, njegov vlasnik je privatnik iz Olova, Habib Bjelić Habibić, piše Klix

Sve je hteo staviti na svog ljubimca

"Nakon prošlogodišnjeg nesrećnog poraza znao sam da će Medonja vratiti svoju titulu. Na Čevljanoviće sam poneo 50.000 evra i bio sam spreman da sve stavim na svog ljubimca. Na moju nesreću, nisam našao nikog da pokrije opkladu. Medonja je bez konkurencije u BiH, i to je ponovo dokazao. 

Hvala našim vernim navijačima na velikoj podršci. Siguran sam da je Medonja imao više navijača od Sarajeva na Bilinom polju", kaže Habib Bijelić Habibić.

Veselje nije pokvarila ni kiša

U ostalim borbama slavila su čak četiri bika Perana čiji su vlasnici Dragan Derikonja, Amir Dvoženić, Samir Hasanbegović, Sulejman Husić, ali i bik Kukan vlasnika Envera Patkovića, Tornjak Naima Gljive.

"Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz čitave BiH, ali i susednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, uživalo je na Čevljanskom polju. Ovo veliko veselje nije pokvarila ni kiša. Nadam se da će svi naši posetioci bez problema stići svojim kućama i da će se svi oni i naredne godine vratiti na Čevljansku koridu, ali i povesti svoju rodbinu i prijatelje", kazao je organizator Besim Gljiva


Tagovi

Čevljanska korida Bik Medonja Besim Gljiva Opklada


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.