Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgojni uslovi
  • 21.10.2015. 10:30

2,8 miliona dinara kazne zbog uginulih ovaca!

EU je poslala upozorenje svim farmerima. Engleski poljoprivrednik koji je držao ovce u neprihvatljivim uslovima mora platiti kaznu od 18,5 hiljada funti (oko 2,8 miliona dinara).

  • 59
  • 15
  • 0

Engleski farmer čije su ovce usled zanemarivanja uginule u blatu mora platiti kaznu od 18,5 hiljada funti, što je oko 2,8 miliona dinara. 56-ogodišnji Courton Green iz Lincolnshire-a osuđen je za prouzrokovanje nepotrebne patnje životinjama, nakon što je nekoliko ovaca ostavio zaglavljene u blatu iz kojeg se nisu mogle izvući, piše FarmersWeekly.

Finansijskom kaznom ovolikih razmera poslata je poruka onima koji ne zadovoljavaju osnovne potrebe brige za životinje, govore iz Agencije za trgovinske standarde. Stanje u kojem su se neke od preživelih ovaca nalazile bilo je ispod svakog prihvatljivog standarda uzgojnih uslova držanja životinja.

Osuđeni poljoprivrednik je nekoliko puta pre toga upozoren na nedovoljne uslove uzgoja životinja, no nije poslušao nijedan savet struke. Standardi EU su po ovom pitanju veoma strogi, a iz agencije je poručeno da ovakvu praksu planiraju nastavljati i ubuduće.


Tagovi

Kazna Uzgojni uslovi Uginule ovce Finansijska kazna Patnja životinja


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."