Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uprave za veterinu
  • 10.09.2017. 09:00

Aplikacija za kontrolu zaraznih bolesti

Aplikacija za izdavanje uverenja o zdravstvenom stanju životinja omogućava veću kontrolu, smanjuje greške i pojednostavljuje proces izdavanja propisane dokumentacije.

Foto: dolgachov / Bigstock
  • 308
  • 16
  • 0

Nova aplikacija za izdavanje uverenja o zdravstvenom stanju životinja dolazi iz Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ona bi trebalo da ubrza proceduru izdavanja veterinarske dokumentacije, koja je veoma važne za promet životinja.

Ovim će se uticati i na poboljšanje procedura za kontrolu bezbednosti hrane, a poboljšava se i nadzor inspekcije.

"Biće omogućena veća kontrola zaraznih bolesti, jer sistem automatski blokira gazdinstvo gde je zapažena bolest i onemogućava kretanje životinja", rekla je za Novosti v. d. direktora Uprave Emina Milakara.

Jednostavno i efikasno

Dodala je da aplikacija smanjuje mogućnost nastanka grešaka. Podaci se sa laboratorijama koje vrše ispitivanje razmenjuju u realnom vremenu, pa sistem ne dozvoljava izdavanje uverenja, ako svi podaci nisu validni.

Ovo softversko rešenje objedinjuje četiri dokumenta i pet propisa u jedan dokument. Time je proces izdavanja propisane dokumentacije pojednostavljen, digitalizuje se rad i povećava efikasnost nadležnih službi.

Foto: dolgachov / Bigstock


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Emina Milakara Veterina Aplikacija Softver Veterinarska dokumentacija Bezbednost hrane Zarazne bolesti


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.