AgroKlub.rs

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Stočarstvo » Automatsko namotavanje folije na trenču

Automatsko namotavanje folije na trenču

Wickly održava silažu kvalitetnom

Automatsko namotavanje folije na trenču

Datum: 27.11.2016. 12:00

Kategorija:

Stočarstvo

Dodatno, Wickly sistem pomaže održavanju visokog kvaliteta silaže jer u velikoj meri sprečava probleme kao što su površinsko zagrevanje silaže ili hranjenje ptica. To je postignuto zahvaljujući automatskom uvlačenju folije u skladu sa zahtevim za izuzimanje silaže.

Otkrivanje mobilnih silosa, trenčeva, za izuzimanje silaže i njihovo ponovno pokrivanje nije samo zahtevan posao već i opasan. Posebno, otkrivanje je opasnost ako su ovi silosi visoki, jer postoji opasnost pada s ivice. Kako god, silaža treba ponovo da se pokrije sve do prednje ivice nakon što se izuzme kako ne bi opao njen kvalitet.

Automotsko namotavanje folija

Wickly prekrivač za silažu, koji je razvila kompanija Wasserbauer GmbH i predstavila na nedavno održanom sajmu EuroTier u Hanoveru nagrađena je zlatnim priznanjem. Wickly predstavlja novi način za automatsko namotavanje folije na trenč silosima čak i kad su folije različitih veličina i oblika.

Ovo novo rešenje ima niz značajnih prednosti u poređenju s potpuno ručnim pomeranjem folije. Rizik od pada s ivice silosa je sveden na minimum, a vreće s peskom, mrežice i drugi objekti se pre namotovanja folije mogu prethodno ukloniti.

Održava se kvaliet silaže

Dodatno, Wickly sistem pomaže održavanju visokog kvaliteta silaže, jer u velikoj meri sprečava probleme kao što su površinsko zagrevanje ili hranjenje ptica. To je postignuto zahvaljujući automatskom uvlačenju folije u skladu sa zahtevim za izuzimanje silaže. Takođe značajna prednost inovacije je i to što je daljinski upavljiva to jest preko upravljača na baterije se aktivira i kontroliše pogon. Sistem se može primeniti i na klasičnim folijama za silažuu bez posebnih adaptacija

Foto i tekst: eurotier.com

Broj pregleda članka: 655; Uspešnost članka: 203.75

Tagovi: Silaža, Euro tier, kvalitet, Namotovanje folije, Wickly, Površinsko zagrevanje

Ključne reči članka: automatsko, namotavanje, folije, na, trencu, folije, silaže, wickly, ivice, namotavanje, automatsko namotavanje folije


Marija Antanasković

Svi tekstovi autora

Autorka Marija Antanasković

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.