Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravilnik o podsticajima
  • 21.12.2017. 08:15

Banka gena: Očuvanje životinjskih resursa

Podsticaj obuhvata podršku programu koji se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa i očuvanje životinjskih genetičkih resursa u banci gena.

Foto: luvqus / Pixabay
  • 249
  • 23
  • 0

Pravilnik o podsticaju za očuvanje životinjskih genetičkih resursa u banci gena odnosi se i na očuvanje i unapređenje životne sredine. Novac se dodeljuje kao podrška ovom programu, a pravo da konkurišu imaju pravno lice i preduzetnik.

Potrebna dokumentacija:

1) izvod iz Registra pravnih lica i preduzetnika za obavljanje veterinarske delatnosti za reprodukciju životinja i veštačko osemenjavanje goveda i bivola u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo;
2) dozvola za korišćenje priplodnjaka za veštačko osemenjavanje u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo;
3) uverenje o izmirenim dospelim obavezama po osnovu javnih prihoda osim doprinosa po osnovu obaveznog socijalnog osiguranja, izdato od strane nadležne poreske uprave;
4) uverenje o izmirenim dospelim obavezama po osnovu javnih prihoda osim doprinosa po osnovu obaveznog socijalnog osiguranja, izdato od strane nadležnog organa jedinice lokalne samouprave.

Maksimalni iznos podsticaja po korisniku podsticaja je 890.000 dinara po javnom pozivu. Kada bude objavljen javni poziv, znaće se i rok za podnošenje zahteva.

Više detalja potražite u Pravilniku ispod teksta!

Foto: luvqus / Pixabay


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Pravilnik Osemenjevanje Reprodukcija Banka gena Dokumentacija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.