Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja goveda
  • 01.04.2023. 18:00

Bik prodat za 144.000 eura

Prodat je sedmi najskuplji bik Flekvi. Izazvao je veliko interesovanje stanica za osemenjavanje.

Foto: Facebook/Rinderzucht Fleckvieh
  • 2.058
  • 236
  • 0

Na nemačkoj pijaci goveda u Osterhofenu prodat je sedmi najskuplji bik Flekvi na dosadašnjim aukcijama. Za njega izdvojeno 144.000 evra, izveštava Agrarheute.

Zapravo, on je još uvek "mladić", jedanaestomesečni bik dobio je ime Hardcore PP. Dobro je i pravilno razvijen, a odlikuje se najboljim priplodnim vrednostima, što je unapred izazvalo interesovanje stanica za osemenjivanje.

Najbolji i najizbalansiraniji 

Hardcore PP ima ukupnu priplodnu vrednost 138, vrednost mleka 127, vrednost mesa 107, kondicionu priplodnu vrednost 117 i spoljašni izgled 116/110/108/116. Jedan od najboljih i najizbalansiranih homozigotnijih bikova.

Najbolji je muški potomak svog oca Houston-Pp, dok mu je majka Viranga Pp, kćerka poznatog oca Mahango-Pp.

Na aukciji ga je za 144.000 evra kupio Bayern-Genetik iz Minhena Grub. To je prvi bik koji je probio barijeru od 100.000 evra na pijaci Osterhofen.

Hardcore cena

Na martovsku stočnu pijacu u Osterhofenu doveo ga je uzgajivač Josef Draksinger iz Valdkirhena. Iako je znao da ga neće dati za orahe, nije očekivao da će mu cena biti tolika te je bio vidno srećan zbog izuzetno dobre nagrade za svoj rad. 

Farmeri na društvenim mrežama komentarišu kako je dostigao pravu "hardcore cenu". Mnogi ne mogu da razumeju zašto se toliko novca troši na priplodnog bika. Drugi, pak, pišu da bi jednog dana želeli postići isto.

Kako izgleda Hardcore PP pogledajte u videu: 


Tagovi

Priplodni bik Prodat bik Najskuplji bik Bik Flekvi


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u