Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farme u Francuskoj
  • 19.07.2015. 13:00

Brojne farme u Francuskoj pred bankrotom

Proizvođači mleka i uzgajivači goveda i svinja u Francuskoj suočeni su s brojnim problemima, a čak 10 odsto stočnih farmi nalazi se pred bankrotom.

Foto: depositphotos.com
  • 110
  • 4
  • 0

Proizvođači mleka i uzgajivači goveda i svinja u Francuskoj suočeni su s brojnim problemima, a čak 10 odsto stočnih farmi nalazi se pred bankrotom, izjavio je francuski ministar poljoprivrede, Stefan Le Fol, u intervuju za list Parizjen. Dodao je da su hitne mere već preduzete, ali i da bi profesionalna udruženja morala da budu restrukturirana na dugi rok.

Prema oceni ministra, blizu 10 odsto stočnih farmi je u teškoj materijalnoj situaciji, čak na ivici bankrotstva, što je između 22.000 i 25.000 firmi.

Proizvođači mleka, kako je naveo, pogođeni su merom ukidanja kvota koju je donela Evropska unija, kao i padom potrošnje na glavnim tržištima, dok je uzgajivače svinja pogodila stagnacija cena mesa koja se kreće oko 1,30 evra po kilogramu. Za pokriće troškova proizvodnje, prema njegovim rečima, potrebno je 10 do 20 centi više.

Najzad, proizvođači goveda morali bi da se prilagode situaciji povećane tražnje u smislu revalorizacije cena, smatra Le Fol.

Foto: depositphotos.com;Corepics


Izvori

Tanjug


Tagovi

Francuska Farme Bankrot Stefan Le Fol Uzgajivači goveda Proizvođači mleka Troškovi proizvodnje Stagnacija cene mesa