Pretraživanje tekstova
Za kvalitet mleka najvažniji su: dobrobit životinja, ishrana i genetika, kaže Željko Kovačević iz Bačkog Dobrog Polja.
Željko Kovačević iz Bačkog Dobrog Polja uzgaja goveda rase crveni holštajn. Posvećen je proizvodnji mleka, a muška telad se eliminiše. Ženska ostaju u cilju poboljšanja produkcije i kvaliteta mleka.
"Najvažniji su dobrobit životinja, ishrana i genetika. Više parametara mora da se uključi u celinu da bi ostvarili napredak. Kvalitet mleka zavisi od masnih jedinica, proteina, suve materije, kvote somatskih ćelija, bakterija, kvalitet muže, sve utiče", objašnjava domaćin.
Kovačevići imaju 30 grla goveda, a hrane ih senom lucerke, koncentrovanim delom, slamom i kukuruzovinom. Objekti su urađeni po HACCP sistemu. Proizvodnja mleka je u ovim uslovima od šest do 9.000 litara godišnje po proizvodnom grlu.
Pogledajte priču:
Foto: Print Screen / YouTube
Tagovi
Željko Kovačević Bačko Dobro Polje Mleko Krave Mlekarstvo
Autorka
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.
Partner
Laze Nančića 2,
21000 Novi Sad,
Srbija
tel: +381 21 300 82 66,
e-mail: vertigons@gmail.com
web: http://www.poljoprivrednaemisija.com/
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Bodljikavi lepotan!
Rada Milišić
pre 3 nedelje
Lepi jesu, cvetići su im predivni, ali ipak zahtevaju negu, a i bockaju!!! Lepi jesu, cvetići su im predivni, ali ipak zahtevaju negu, a i bockaju!!!