Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad na čoveka
  • 10.03.2023. 15:20
  • Hrvatska

Divlja svinja napala vlasnika ovaca, uspeo da je usmrti kamenom

Ovčar Livio Hrelja je uočio da jednoj ovci nedostaje jagnje, posumnjao na divlju svinju te je potražio i pronašao.

Foto: Depositphotos/hlavkom
  • 524
  • 89
  • 0

Divlje svinje višedecenijski su problem uzgajivača ovaca na ostrvu Cres u Hrvatskoj, a sada se, kako piše Novi list, desilo ono čega su se svi pribojavali - napala je čoveka. 

Na meti zveri našao se ovčar Livio Hrelja, stanovnik Ivanja koji im je ispričao da je oko osam sati ujutro, na svom ograđenom pašnjaku u neposrednoj blizini kuće, primetio uznemirenost i čuo bespomoćno blejanje ovaca.

Uočio je da jednoj ovci nedostaje jagnje, posumnjao na divlju svinju te je potražio i pronašao.

"Pokušao sam je isterati iz pašnjaka, no ona se zabila u mrežu kojom je ograđen. Zatim se okrenula prema meni, te me tako raskrvavljena, besomučno, u punom trku, napala", rekao im je. 

Kako bi se obranio, hvata prvi dostupan kamen i sa daljine od oko tri metra baca ga prema životinji teškoj šezdesetak kilograma.

"Kamen je tek okrzne, ali srećom hvatam drugi i pogotkom u glavu je usmrćujem", prepričao je nemili događaj navodeći da su strah i stres u tom trenutku bili neopisivi.

Divlje koze zaražene Kju groznicom na hrvatskom ostrvu

Da mu je usmrtila jagnje, utvrdio je kad joj je otvorio trbuh, a nemili slučaj prijavio tamošnjem Lovačkom društvu "Orebica“. 

Apelovao je i da se problem počne rešavati jer je stanje postalo neodrživo. Prirodni resursi ostrva potpuno su uništeni, a jedino, kaže, opstaju divlje svinje te je pitanje dana kada će nekoga povrediti. 


Izvori

Novi List


Tagovi

Napad divlje svinje Livio Hrelja Divlja svinja Napad na čoveka


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!