Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Zrenjanin
  • 07.06.2015. 08:30

Do 300.000 dinara podsticaja po junici

Planirani iznos podsticajnih sredstava je do 100 odsto od iznosa investicije, bez PDV-a, a maksimalni iznos subvencije je do 300.000 dinara po grlu. Zainteresovani s teritorije grada Zrenjanina mogu se prijaviti do 12.juna.

  • 174
  • 6
  • 0

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uputio je poziv odgajivačima goveda sa teritorije grada Zrenjanina, koji su zainteresovani za nabavku ženskih priplodnih grla, da se prijave Odseku za poljoprivredu i ruralni razvoj najkasnije do 12. juna. Sredstva podsticaja biće opredeljena za nabavku kvalitetnih (umatičenih) visokosteonih junica simentalske rase. Prijava za subvencionisanu nabavku može da se podnese za 1-3 grla.

Ko se može prijaviti?

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaće fizička lica - nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa prebivalištem i imovinom na području Zrenjanina, sa aktivnim statusom u 2015. godini. Planirani iznos podsticajnih sredstava je do 100 odsto od iznosa investicije, bez PDV-a, a maksimalni iznos subvencije je do 300.000 dinara po grlu.

Janjić je na nedavno održanom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, potpisao Sporazum o uvozu goveda iz Austrije sa predstavnikom DOO Fruškogorska i to je jedan od prvih rezultata potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti stočarstva na nivou ministarstava poljoprivrede Srbije i Austrije. Tom prilikom je najavljeno da će Grad uvesti 60 junica simentalki.

Poljoprivreda kao zamajac razvoja regiona

"U više navrata sam govorio da smo poljoprivredu prepoznali kao granu koja će biti zamajac razvoja ovog regiona. Zato pokušavamo da je razvijemo na razne načine i kroz mnoge stimulacije. Ovo je, pored subvencija koje smo već obezbedili, samo jedna od mera koju je preduzela lokalna samouprava. Očekujemo da će ona naići na dobar odziv kod naših stočara", poručio je Janjić.

On je, posle razgovora sa stručnjacima iz oblasti stočarstva, naglasio da moramo da uvozimo najbolju moguću genetiku, jer nakon toga možemo da proizvedemo dobru hranu i ostvarimo odlične rezultate što se tiče govedarstva, proizvodnje mleka i mesa.

Gde se javiti?

Prijave za korišćenje sredstava podsticaja za nabavku ženskih priplodnih grla se preuzimaju u Odseku za poljoprivredu i rurualni razvoj, Trg slobode 10, kancelarija 126. Detaljnije informacije se mogu dobiti u ovom Odseku. Osobe za kontakt su Stojan Kralj i Miloš Kovačević, tel: 023-31-50-097 ili mob:066-86-60-066, od 7:30 do 15 časova.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Izvori

Grad Zrenjanin


Tagovi

Poljoprivreda Zrenjanin Čedomir Janjić Sredstva podsticaja Junice Simentalska rasa Uvoz goveda Stojan Kralj Miloš Kovačević Proizvodnja mleka Govedarstvo Proizvodnja mesa