Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz junadi
  • 09.03.2022. 10:30

Dogovoren izvoz žive junadi i goveđeg mesa u Albaniju - isplata unapred

Plaćanje žive junadi i mesa je pre isporuke, a počeće izvozom 40-60 junadi nedeljno.

Foto: Blanka Kufner
  • 4.237
  • 824
  • 0

Industrija mesa Kazazi iz Drača Albanija i Udruženje Agroprofit iz Novog Sada postigli su dogovor o izvozu žive junadi i goveđeg mesa u ovu zemlju, objavilo je ovo udruženje na svom sajtu.

Klaničari iz Albanije obišli su više farmi u Srbiji i zadovoljni su ponudom, kako su istakli - "imate najbolju robu u celom regionu", pa se očekuje da na tom nivou bude i prodajna cena.

Početak posla se očekuje u drugoj polovini marta, jer je potrebno da Udruženje odabere pouzdanog izvoznika i klaničara. Plaćanje žive junadi i mesa je pre isporuke, a počeće izvozom 40-60 junadi nedeljno. U ovom poslu na početku učestvuju farmeri članovi Proizvodne grupe u Udruženju Agroprofit, koji trenutno u tovu imaju oko 4.100 junadi. 

Sačuvajte zalihe hrane od prošle godine

Udruženje je ovih dana sprovelo detaljnu analizu troškova tova i uticaj najnovijeg povećanja cena žitarica na cenu junadi, a sagledane su i hranidbene zalihe farmera. U ovom času u Udruženju predlažu odgajivačima da ako imaju zaliha hrane od prošle godine ne prodaju goveda dok se rast cena žitarica ne zaustavi. Ova pauza u prodaji biće korisna da se proveri sa kojom prodajnom cenom se mogu pokriti troškovi ulaganja i nabavke teladi, navode iz Udruženja.

Ovaj poslovni aranžman Udruženja naišao je na interesovanje gazdinstava koja očekuju da se ostvari i izvoz junadi mlečnih rasa. U Udruženju kažu da će i to biti omogućeno tokom ovog leta.

Prijave za izvoz do 15. marta

Ukupne potrebe Albanije za junećim mesom svedene su na oko 30.000 junadi godišnje. Međutim, njihova klanična industrija, zbog standarda potrošača, nudi najviše goveđeg mesa na tamošnjem tržištu. Razvojem turizma uz more u ovoj zemlji, među hotelijerima je sve veće interesovanje za kvalitetnu junad i lagerovanje ove robe.

Agroprofit: Treba sačekati sa otkupom junadi, velika šansa za izvoz - Albanija

Podsetimo, na ovo tržište kao veliku šansu za naše proizvođače ukazivao je predsednik Udruženja Čedomir Keco, još krajem juna prošle godine.

"Bio sam u toj zemlji i razgovarao sa njihovim najvećim klaničarem, mi imamo šanse da tamo i izvozimo, Albanija godišnje potroši od 30 do 35 hiljada junadi. Može biti interesantna, ali je naša prava šansa Kina", ocenio je tada Keco za Agroklub.

Agroprofit objavljuje poziv za partnera u plasmanu žive junadi i mesa u Albaniju. Reč je o dugoročnom aranžmanu i poštovanju svih standarda u prometu mesa za izvoz, ističu. Prijave se mogu dostaviti na adresu agroprofit.udruzenje@gmail.com do 15.marta.


Tagovi

Izvoz junadi Čedomir Keco Agroprofit Albanija Goveđe meso Isporuka Prijave Zalihe stočne hrane


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.