Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krmača i divlji vepar
  • 28.03.2017. 20:00

Domaća krmača oprasila 10 divljih prasića!

Domaća krmača, vlasnika Alekse Baševića iz sela Zakomo kod Rogatice iz Republike Srpske, oprasila je deset živih i zdravih, ali divljih prasića!

  • 5.048
  • 485
  • 0

Domaća krmača vlasnika Alekse Baševića iz sela Zakomo kod Rogatice iz Republike Srpske, oprasila je deset živih i zdravih, ali divljih prasića! Nesvakidašnji događaj je odjeknuo, pa je njegovo imanje postalo svojevrsna atrakcija. Svi žele da vide prinove.

Vepar dopratio krmaču

Za svoje 64 godine ovaj domaćin, piše rtrs, do sada nije ni video, ni čuo za sličnu priču. Uz osmeh se prisetio trenutka kad je divlji vepar dopratio njegovu krmaču iz šume u njen obor.

"Јa pošao gore da ovce vidim, kad pogledam - krmača ide odozgo, a za njom divlji vepar. Stao je na 20 metara od mene i ništa, samo okrenu dole kontra, rekoh hvala Bogu, ostala krmača suprasna", ispričao je Aleksa.

Proizvodnja divljih svinja

Kako je dodao, krmaču je pre toga nekoliko puta vodio na oplođivanje i za to plaćao. Sada više neće.

"Opet će ona da ide u šumu, pa ću ja drugi put imati bar 15 praščića, bolje se isplati nego išta, evo prasadima nisam ništa davao. Nju pustim ide u žir, hrani se, a za jagnje moraš ovo, moraš ono. Sad ću u proizvodnju divljih svinja samo dok mogu da hodam", zaključio je Aleksa.

Izvor i foto: rtrs


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!