Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mlečno govedarstvo
  • 27.05.2016. 12:00

Ekstra kvalitet nije garancija za odličnu cenu

Iako dnevno preda oko 650 litara mleka ekstra kvaliteta, Stojadin Spasić nije zadovoljan tom količinom, a posebno je nezadovoljan otkupnom cenom.

  • 620
  • 28
  • 0

Svaki početak je težak, pa tako i onaj Stojadina Spasića koji je svoju poljoprivrednu priču počeo kao povrtar i u tom smeru imao planove za budućnost. Međutim, vremena se menjaju, pa je i ovaj poljoprivrednik iz Farkaždina promenio svoj smer.

Danas se bavi ratarstvom i stočarstvom, tačnije, proizvodnjom mleka. Trenutno u štali ima 37 muznih krava. Od ukupno 70 grla koja hrani, najviše je zastupljena rasa holštajn, iako Spasić ima i 10 grla simentalske rase. Od 32 krave, koliko se trenutno nalazi na muži, Stojadin svakog dana preda oko 650 litara mleka ekstra kvaliteta.

Ipak, ovaj domaćin nije zadovoljan tim brojkama, jer kako kaže, uvek može bolje. Posebno je nezadovoljan cenom mleka. Prema njegovom iskustvu, najviše novca mu ostane ako sam proizvede stočnu hranu, a pošto se već dugo bavi i ratarstvom, primetio je nekoliko detalja u proizvodnji koji prave razliku između dobre i odlične stočne hrane. O tome je govorio u video prilogu. Celu priču Stojadina Spasića u kojoj govori o svim prednostima i nedostacima njegove proizvodnje pogledajte u nastavku.


Tagovi

Stojadin Spasić Proizvodnja mleka Cena mleka Ratarstvo Muzne krave


Partner