AgroKlub.rs

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Stočarstvo » Farma iz Čantavira jedna od tri najbolje u Srbiji

Farma iz Čantavira jedna od tri najbolje u Srbiji

Proizvodnja mleka

Farma iz Čantavira jedna od tri najbolje u Srbiji

Datum: 31.12.2016. 15:00 |

Kategorija:

Stočarstvo

Farma krava porodice Balaša iz Čantavira broji 450 grla, od kojih je 180 muznih. Ovo je jedna od tri najveće farme u Srbiji. Više u prilogu iz emisije "U našem ataru" produkcije Vertigo.

Farma porodice Balaša iz Čantavira jedna je od tri najbolje u Srbiji, kada je u pitanju dnevna proizvodnja mleka, ali i muzni prosek, koji trenutno iznosi 29 litara. Ovo porodično gazdinstvo broji ukupno 450 grla, od kojih je 180 muznih. Trenutno je 168 grla na muži.

Dobrobit životinja je ovde na prvom mestu, a posebno kada je reč o crnom holštajnu, koji voli otvoren prostor i dobru, prilagođenu hranu. Kako bi održavali dobru mlečnost, Balaši svoja grla hrane kukuruznom silažom, lucerkom, koncentratom, treberom i drugim.

Važni su i optimalni uslovi u kojima krave borave, a na ovoj farmi za svaku starosnu grupu postoji objekat, koji ima klimatizaciju i ventilaciju. Stručnjaci kažu da postoji alternativa i za one koji nemaju dovoljno novca da sve ovo priušte.


Vertigo production

Vertigo production
Laze Nančića 2, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66
e-mail: vertigons@gmail.com , web: www.poljoprivrednaemisija.com

Broj pregleda članka: 5674; Uspešnost članka: 442.7

Tagovi: Farma krava, Holstein, Mleko, Čantavir

Ključne reči članka: farma, iz, cantavira, jedna, od, tri, najbolje, u, srbiji, trenutno, dobru, postoji, srbiji, najbolje, čantavira, jedna, farma, čantavira jedna


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.