Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mleka
  • 31.12.2016. 15:00

Farma iz Čantavira jedna od tri najbolje u Srbiji

Farma krava porodice Balaša iz Čantavira broji 450 grla, od kojih je 180 muznih. Ovo je jedna od tri najveće farme u Srbiji. Više u prilogu iz emisije "U našem ataru" produkcije Vertigo.

  • 7.152
  • 287
  • 0

Farma porodice Balaša iz Čantavira jedna je od tri najbolje u Srbiji, kada je u pitanju dnevna proizvodnja mleka, ali i muzni prosek, koji trenutno iznosi 29 litara. Ovo porodično gazdinstvo broji ukupno 450 grla, od kojih je 180 muznih. Trenutno je 168 grla na muži.

Dobrobit životinja je ovde na prvom mestu, a posebno kada je reč o crnom holštajnu, koji voli otvoren prostor i dobru, prilagođenu hranu. Kako bi održavali dobru mlečnost, Balaši svoja grla hrane kukuruznom silažom, lucerkom, koncentratom, treberom i drugim.

Važni su i optimalni uslovi u kojima krave borave, a na ovoj farmi za svaku starosnu grupu postoji objekat, koji ima klimatizaciju i ventilaciju. Stručnjaci kažu da postoji alternativa i za one koji nemaju dovoljno novca da sve ovo priušte.


Tagovi

Farma krava Čantavir Holstein Mleko


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner