Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gajenje kunića
  • 10.08.2016. 18:00

Gajenjem kunića "krpi" kućni budžet

Svoje penzionerske dane, anestetičar Miodrag Srejić odlučio je da provede u Rakovcu, malom fruškogorskom mestu, a kućni budžet popunjava prodajom kunića.

  • 1.013
  • 36
  • 0

Svoje penzionerske dane, anestetičar Miodrag Srejić odlučio je da provede u Rakovcu, malom fruškogorskom mestu, a kućni budžet popunjava prodajom kunića.

On gaji nekoliko vrsta kunića, a za tu granu stočarstva se opredelio iz praktičnih razloga jer na vikendici ionako ništa drugo od stoke ne bi mogao da drži. Kunići se inače ubrajaju u domaće životinje i nemaju posebne prohteve kada je reč o smeštaju, ali i ishrani. Prema Srejićevim rečima, hrani ih uglavnom biljnom hranom, ali kod trave mora da pazi da ne koristi onu iz voćnjaka jer zbog prskanja voća, trava postaje neupotrebljiva za ishranu životinja.

Iako je reč o hobiju, kunićarstvo je grana stočarstva, a stočarstvo ima za cilj, između ostalog i ostvarivanje profita. Tako i Miodrag svoje kuniće prodaje da bi "popunio" rupe u kućnom budžetu. Kako kaže, najviše se prodaju patuljasti kunići i to kao kućni ljubimci, a svoje mesto ima na novosadskoj "Najlon pijaci", beočinskoj pijaci i na rumskom vašaru koji se održava svakog meseca.

Celu priču ovog penzionisanog anestetičara, koji je odlučio da gaji kuniće, pogledajte u video prilogu:


Povezana stočna vrsta

Male životinje

Male životinje

Gajenje malih životinja u našim krajevima uobičajeno uključuje vrste poput kunića, puževa, živine i raznih ptica. Uzgoj malih životinja kao porodični posao može biti veoma... Više [+]

Tagovi

Gajenje kunića Miodrag Srejić Rakovac Hobi Kunićarstvo


Partner