Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove investicije
  • 21.04.2016. 15:30

Holanđani žele da investiraju u stočarstvo Srbije

Holandska kompanija "Rojal De Heus Grup" želi da investira 20 miliona dolara u oblast stočarstva i proizvodnje hrane u Srbiji.

  • 157
  • 6
  • 0

Ministri privrede i finansija Srbije, Željko Sertić i Dušan Vujović, razgovarali su danas s rukovodstvom holandske kompanije "Rojal De Heus Grup" o investiciji od 20 miliona dolara u oblasti stočarstva i proizvodnje hrane u Srbiji.

Ministarstvo privrede je saopštilo da predstavnici "Rojal De Heus Grupe" planiraju da u Srbiji zaposle 250 ljudi i da obezbede proizvodne kapacitete od 350.000 tona kvalitetne stočne hrane, a očekuju da to ostvare investiranjem u postojeću fabriku u Šapcu, kao i kupovinom još dva proizvodna pogona.

Dugoročan razvoj stočarstva u Srbiji

U saopštenju se ističe da je vlasnik i generalni direktor te holandske kompanije Koen De Heus rekao da je veoma zadovoljan odličnom saradnjom sa Srbijom. "Naša kompanija želi da dugoročno doprinese razvoju sektora poljoprivrede i stočarstva u Srbiji kroz investicije u prozivodne kapacitete, ljude i svoje klijente kroz transfer znanja. Očekujemo da se povežu ivestitori u sektoru poljoprivrede i da ćemo zajedno naparaviti dobar lanac koji će će omogućiti razvoj srpske poljopriverede", rekao je Heus.

Cilj holandskih investitora je proizvodnja koja će biti minimalno zasnovana na upotrebi hemikalija i antibiotika kako bi imali zdravu stočnu hranu. Podseća se da je "Rojal De Heus Group" od prošle godine 100 odsto vlasnik kompanije "Proteinka" iz Šapca, a do danas su uložili 7,5 miliona evra i zaposlili oko 100 ljudi.

Foto:bigstockphotos.com;visivasnc


Izvori

beta.rs


Tagovi

Željko Sertić Dušan Vujović Koen De Heus Stočarstvo Nove investicije Proteinka Razvoj sektora poljoprivrede Hemikalije Antibiotici Stočna hrana