Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pinterest
  • 09.01.2018. 18:15

Ideje za izgled i funkcionalnost kokošinjca

Potrebno je uložiti trud i vreme, ali je sigurno da će nakon završenog posla dom vaše živine privlačiti pažnju.

Foto: Instructables
  • 20.144
  • 400
  • 0

Tradicionalan kokošinjac je funkcionalan, ali njegov izled i nije toliko atraktivan, koliko može da bude. Ukoliko posetite Pinterest, ovo će vam itekako postati jasno! "Chicken coop ideas" su reči koje će vam otkriti čitav svet neverovatno dizajniranih kokošinjaca.

U njima uživaju kokoške, ali i njihovi vlasnici, jer svojim izgledom ovi prostori postaju ukras u dvorištima. Potrebno je uložiti trud i vreme, ali je sigurno da će nakon završenog posla dom vaše živine privlačiti pažnju.

Tako možete osmisliti kokošinjac u kome će vaša živina imati otvoren i zatvoren deo. Mogu da podsećaju na kućice, ali i na nešto sasvim drugo, kao što je ormar sa ladicama! Možete ih okružiti zelenilom i cvećem, a ukoliko su vam ljubimci i imaju imena - pločice postavite na ulaz u kokošinjac.

Predstavljamo vam nekoliko atraktivnih rešenja za kokošinjce u galeriji ispod teksta!

Kako da unapredite kokošinjac?

Živina voli da spava na visokim mestima, odnosno odvojena od zemlje. Zbog toga možete da im napravite prostor na kome ovako mogu da provode vreme. Osim što im je udobno, osećaju se i zaštićeno od predatora, ukoliko su na višim pozicijama, prenosi portal Your house & garden.

PVC hranilica (Foto: Instructables)

U ovu svrhu služe i ljuljaške, koje će im omogućiti da se zabave tokom dana. Sve što vam je potrebno je grana odgovarajuće debljine, bušilica za dve rupe i konopac.

Pomešajte pepeo drveta sa peskom i unesite u kokošinjac. Ovo će pomoći kokoškama da održe higijenu, kao i da se reše parazita, koji im prete.

Možete da napravite i hranilicu, koja je jednostavna i jeftina, a doprinosi tome da se hrana ne prosipa. Potrebne su vam PVC cevi i Y konektor. Spojite ih, ukoliko je potrebno zalepite i instalirajte. U cev levkom sipajte hranu i pustite kokoške da otkriju ovakav način hranjenja.

Kokošji izmet je ono što prati boravak u kokošinjcu. Da bi omogućili da prostor bude što čistiji, možete da instalirate posebnu mrežu, kao što je viseća ležaljka. Ovo važi za kokošinjce koji su na visini. Izmerite dužinu i širinu kokošinjca, a potom dodajte po 3 centimetra sa svake strane. Pričvrstite tkaninu sa po širini kao stranice mreže, a tkaninu po dužini ukucajte u daščice, a potom pričvrstite vijcima. Jednom mesečno je skinite, a izmet odnesite u kompost.

Foto: giallopudding / Pixabay


Foto prilog


Tagovi

Kokoške Kokošinjac Ideje za kokošinjac Pinterest


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.