Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mlekarstvo
  • 24.02.2017. 16:00

Ishrana grla utiče na muzni prosek

Muzni prosek grla porodice Cicvarić je oko 20 litara, a to je posledica kvalitetne selekcije, dobrih objekata, ali i dobro izbalansirane ishrane.

Foto: Print Screen / You Tube
  • 1.460
  • 229
  • 0

Porodica Cicvarić iz Nikojevića kod Užica 2002. godine počela je sa proizvodnjom mleka i uzgojem simentalske rase. Tada su imali pet grla, a dana imaju duplo više. Nisu sve na muži, a imaju pet junica. Tove i svoje bikove.

Izbalansirana ishrana

Sve što se proizvede, proda se mlekari. Muzni prosek je oko 20 litara, a to je posledica kvalitetne selekcije, dobrih objekata, ali i dobro izbalansirane ishrane.

"Radimo senažu i kukuruznu silažu. Prvo dajemo seno, pa koncentrat, potom silaža i uveče opet seno. Dajemo četiri do pet obroka dnevno. Seno i kukuruz proizvodimo, a koncentovanu hranu pravimo i kupujemo premiks, suncokretovu časmu i kukuruz", kaže Novica Cicvarić.

Nezadovoljni cenom mleka

Dodaje da cena od 34,18 dinara, bez premije koja je sedam dinara, nije dovoljna. Očekuje da će cena biti još niža zbg ukidanja prelevmana. Ipak, zadovoljan je subvencijama, jer pokrivaju deo troškova.

Foto: Print Screen / You Tube


Tagovi

Ishrana krava Mleko Zlatibor Novica Cicvarić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.