Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kozja joga
  • 30.12.2017. 20:15

Joga sa kozama na aerodromu

U nastojanju da deo godišnjeg odmora bude manje stresan, Međunarodni aerodrom Denver pretvorio je nekadašnju skladišnu sobu u nešto sasvim drugo: sobu punu koza, sa tepisima za jogu, u kojoj časove drži instruktorka.

Foto: DenversAirport / YouTube
  • 159
  • 10
  • 0

Više od 100 miliona Amerikanaca putuje je za praznike ove godine. Mnogima putovanje uključuje prolazak kroz dugu i napornu sigurnosnu kontrolu na aerodromu, dok avioni kasne, a oni osuđeni na neukusnu aerodromsku hranu.

U nastojanju da taj deo godišnjeg odmora bude manje stresan, Međunarodni aerodrom Denver pretvorio je nekadašnju skladišnu sobu u nešto sasvim drugo: sobu punu koza, sa tepisima za jogu, u kojoj časove drži instruktorka.

Neočekivano, opuštajuće i zabavno

"Želeli smo da iznenadimo i oduševimo naše putnike, ali i da pokažemo celom svetu da odlazak na aerodrom može biti neočekivan, opuštajući i zabavan", piše tim za komunikaciju ovog aerodroma, navodi modernfarmer.

Inače, ova mesta nisu ni neočekivana, opuštajuća, ni zabavna, za razliku od joge sa kozama koja je sve to. Ovaj fitnes trend započeo je u Oregonu prošle godine, a započela ga je Lejni Mors (Lainey Morse). Ubrzo se proširio po ostatku kontinenta.

Smešne i čudne koze

Dodatna masaža leđa

O čemu je reč? Polaznici jednostavno rade jogu dok oko njih skakuće nekoliko koza. Koze su smešne i čudne životinje, pa se ideja pokazala puno boljom nego što je Mors uopšte mogla da zamisli.

Aerodrom Denver osigurao je desetak koza iz jedne farme u blizini, koja već sarađuje s instruktorima za jogu.

Događaj je održan samo jedan dan, ali sudeći prema brzom širenju ovakvog načina vežbanja, ne bi nas šokiralo da vidimo da se sobe za kozju jogu pojavljuju i na drugim neočekivanim mestima.

Foto: DenversAirport / YouTube


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.