Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aukcija
  • 08.02.2021. 18:00

Junica Poš Spajs prodata za rekordnih 34,2 miliona dinara

Krava limuzin rase proizvedena u Engleskoj prodata je za 262.000 funta, što je dvostruko više od dosadašnjeg rekorda.

Foto: Depositphotos/Tunatura (ilustracija)
  • 361
  • 284
  • 0

Krava nazvana Poš Spajs (Posh Spice), po nadimku koji je pevačica i modna dizajnerka Viktoria Beckam nosila u britanskom ženskom pop sastavu Spajs Grls prodata je za 262.000 funte (oko 34,2 miliona dinara) i to na aukciji u Karlajlu u Engleskoj.

Njeno puno ime je Vilodž Pošspajs, a reč je o rasi limuzin iz Šropšira. Uzgajana je na farmi "Lodge Hill", a njena vlasnica bila je Kristin Vilijams.

"Ova prodaja slična je dobitku na lutriji, a iznos neverovatan", rekla je za BBC Vilijams koja je sa svojim pokojnim ocem osnovala krdo. Dodala je da je njena junica pametna i elegantna, a visoku cenu pripisuje i određenom faktoru X.

I majka joj je bila zvezda

Ovaj iznos je rekord za limuzin rasu i dvostruko veći od dosadašnjeg evropskog i britanskog. Potomak je već nagrađivanih goveda, a njena majka je Milbruk Džindžerspajs - takođe nazvana po spajsici, a upravo je ona držala dosadašnji rekord postavljen 2014. godine.

"Bila je fenomenalna i odmah smo znali čim se Poš Spajs otelila da će i ona biti 'zgodna' junica. Zaljubila sam se u nju čim sam je videla", zaključila je Vilijams.


Tagovi

Prodaja Aukcija Posh Spice Rekord


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u